29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečana sjednica

FOTO/VIDEO U Koprivničkim Bregima počela proslava Dana općine, načelnik Hudić: Primjer smo zajedništva, više nego na sve projekte ponosan sam na naše ljude
F

Program se nastavlja i idućih dana, a ističe se proslava Svetog Roka, zaštitnika Koprivničkih Bregi, koja je u četvrtak, kao i subotnji koncert Marka Perkovića Thompsona na igralištu NK Mladost.

Ne propustite

Općina Koprivnički Bregi obilježava svoje dane, a svečanom sjednicom koja je održana u Vatrogasnom domu počeo je bogat program koji traje sve do 25. kolovoza.

Na sjednici su se okupili brojni gosti, pa su tako Dan općine uveličali dožupan Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i potpredsjednica Verica Rupčić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer, načelnik općine Drnje Petar Dombaj i mnogi drugi bivši i sadašnji načelnici, političari, obrtnici, predstavnici udruga i OPG-ova te drugi uzvanici.

Načelnik općine Koprivnički Bregi, Mario Hudić (HSS), osvrnuo se na proteklu godinu i ono što je učinjeno za boljitak općine te naglasio na što je posebno ponosan.

Foto: Matija Gudlin
Mario Hudić // Foto: Matija Gudlin

– Izgradili smo novo parkiralište u centru, renovirali objekt za Udrugu žena i Udrugu prijatelja kulture te time zaokružili investicijski ciklus od 10 godina u kojemu je centar općine mijenjao svoje lice. Ponosan sam na njegov izgled, nema takvih u županiji, a ni šire. Dobili smo sredstva za brojne projekte, poput izgradnje biciklističke staze do Koprivnice i nadogradnju vrtića – najavio je Hudić.

Posebno je istaknuo razne udruge, društva i klubove koji djeluju na području općine te tako oplemenjuju život mještana i promoviraju općinu.

– Mnogo smo obnavljali, osuvremenjivali i rekonstruirali sve  objekte udruga, klubova i društava. Sada imaju uvjete kakve malo tko ima u ovakvim sredinama i zaslužuju to, vraćaju općini svojim radom i odricanjem, promotori su općine. To je priča o ljudima, oni su najbitniji. Ova općina je primjer toga, primjer zajedništva. Ponosan sam na svaki kilometar ceste, svaku zgradu, ali najviše sam ponosan na aktivnosti, prezentacije bregofske pite, goričkog doručka, aktivnosti vatrogasaca, rezultate nogometnog kluba, folklora… Imamo ljude koji istinski žele doprinijeti boljitku mjesta. Takvih stvari nam fali u Hrvatskoj, previše toga je politika – rekao je načelnik.

Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić i Petar Dombaj // Foto: Matija Gudlin

Njegov kolega, Petar Dombaj iz Drnja, priznao je da se u Koprivničkim Bregima jako dobro radi.

– Koprivnički Bregi pravi su primjer da se svakodnevnim radom rješava sve potrebno, a brine i o budućnosti, razvoju infrastrukture, vrtića, ulaganja u škole… Uvijek kada tu prolazim, uvijek je nešto novo, diže se iz dana u dan. No, najveći uspjeh je zajedništvo ljudi. Želio bih da su ljudi u svim općinama tako složni kao što su ovdje – poručio je Dombaj.

Veliki koraci napravljeni su u posljednjih 10-ak godina, istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, i mještani imaju na što biti ponosni.

Foto: Matija Gudlin
Vatrogasni dom bio je prepun uzvanika // Foto: Matija Gudlin

– Napravili ste velike iskorake, a u zajedničkoj suradnji uspjeli smo povezati Koprivnicu i Koprivničke Brege. Kada biste sada zatvorili oči i zamislili općinu prije 10-15 godina i danas, znali biste koliko ste puno napravili – uvjerio ih je Jakšić.

Da Koprivnički Bregi uvijek imaju prijateljsku ruku u Županijskoj upravi, poručio im je dožupan Ratimir Ljubić.

– Koprivnički Bregi su jedna mala općina, ali ima sve, lijepo uređeno mjesto, dobre i vrijedne ljude, vrtić, školu, dvoranu, udruge… sve što je potrebno da u njoj poželite živjeti – smatra dožupan.

Foto: Matija Gudlin
Ženska vokalna skupina Rudarice iz Glogovca // Foto: Matija Gudlin

Sjednicu su uljepšale dame iz Ženske vokalne skupine Rudarice iz Glogovca svojim prekrasnim nastupima, a spomenimo i da su podijeljena javna priznanja i zlatne plakete, koje su dobili Josipa Draganić, Ivan Petras, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivnički Bregi, OPG Grošek, Dječja folklorna skupina Udruga Rudar Glogovac te Marijan Sever.

Program se nastavlja i idućih dana, a ističe se proslava Svetog Roka, zaštitnika Koprivničkih Bregi, koja je u četvrtak, kao i subotnji koncert Marka Perkovića Thompsona na igralištu NK Mladost. Za koncert će biti moguće kupiti ulaznice i u prostorijama Općine, kao i na kioscima Tiska, benzinskim postajama Petrola te na sustavu eventim.hr. Više detalja pročitajte ovdje.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/288087841967865/

 

15. kolovoza 2018. – srijeda

9,00 sati: Natjecanje u gađanju na glinene golubove u organizaciji Lovačkog društva

„Zec“ iz Koprivničkih Bregi, uz prigodne gastronomske specijalitete za posjetitelje u Lovačkom domu

16. kolovoza 2018. – četvrtak

8,30 sati: Rana Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima

11,00 sati: Koncelebrirana svečana Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima

16,00 sati: Rokovski sajam – prezentacija proizvoda sela u školskom parku u Koprivničkim Bregima

18,00 sati: Večernja Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima

Cijeli dan: Veliko Rokovsko proštenje

18. kolovoza 2018. – subota

17,00 sati: Otkrivanje spomen ploče poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na objektu Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi

21,30 sati: Koncert Marka Perkovića Thompsona na nogometnom igralištu NK Mladost“ Koprivnički Bregi

25. kolovoza 2018. – subota

9,00 sati: Sportski susreti branitelja u organizaciji Ogranka Udruge dragovoljaca i

veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi na igralištu NK „Mladost“ Koprivnički Bregi

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slatko

MODNI KUTAK Plavuša nas je omađijala roznim detaljima i trendi podrapanim trapericama

Ova mlada i simpatična plavuša još jednom je dokazala da je ponekad "manje zapravo više". Zavrtjela nam je glavom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×