rezanje vrpce

FOTO/VIDEO U Križevcima je otvorena atletska staza, Rajn: Ovo smo čekali više desetljeća, staza je tu za mladost, ali i generacije koje dolaze

Rajn i uspješne križevačke atletičarke Veronika Drljačić i Ida Šimunčić prerezali su vrpcu i otvorili atletsku stazu, a mladi atletičari otrčali su počasni krug.

16:54h
0
ludbreg otovrenje arheoloskog parka ma otovrenje altleska staza kz ma
Foto: Mateo Alečković

Danas je svečano otvorena atletska staza na Gradskom stadionu u Križevcima. Značajan je to bio događaj za križevačke sportaše, prvenstveno atletičarke i atletičare, jer sada imaju daleko kvalitetnije uvjete za treniranje.

Stazu je velikim dijelom financirao Grad Križevci.

– Ovo je velik dan za Križevce, ali i naše sportaše, atletičarke i atletičare. Ovo radimo za našu mladost, oni su budućnost našeg atletskog sporta. Ovaj projekt je jedan od najznačajnijih u proteklim godinama, čekali smo ga više desetljeća. U prvoj fazi značajan poticaj suradnje dala nam je Koprivničko-križevačka županija, Središnji državni ured za sport, sad je to unutar Ministarstva turizma i sporta, naša Zajednica sportskih udruga grada Križevaca, kao i sportske igre mladih. U drugoj fazi smo dovršili ono što smo obećali. Staza je za generacije koji dolaze, ali i za one koji nam trenutno čine veliko zadovoljstvo. Križevčankama i Križevčanima čestitam ovaj dan jer je to nešto što će ostati u ljetopisu Križevaca upisano zlatnim slovima – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Župan Darko Koren rekao je kako mislim da se ni jedan sportski objekt u Križevcima nije tako dugo čekao, a nije toliko želio.

– Svi volimo neke sportove, ali ako bismo neki sport mogli poistovjetiti s nekim gradom, onda bismo bez sumnje Križevce moramo poistovjetiti s atletikom jer je to, na neki način, povijest ovog grada. Sigurno je u povijesti ovoga kluba puno značajnih događaja i ljudi prošlo i ostavilo svoj trag. Doista, svi ovdje danas, na ovom svetom tlu možemo izraziti veliku zahvalnost na svakom doprinosu koji je dan. Isto tako, svima zahvala i čestitka na današnjem događaju, na otvaranju staze koja će sigurno našim mladim snagama, koji su sada u naponu snage u sportskom smislu, ali i malima koji tek dolaze zajedno s trenerima i rukovodstvom kluba u budućnosti napraviti puno dobrih rezultata i na neki način još jednom osvjetlati atletiku u Križevcima – poručio je župan Koren.

Rajn i uspješne križevačke atletičarke Veronika Drljačić i Ida Šimunčić prerezali su vrpcu i otvorili atletsku stazu, a mladi atletičari otrčali su počasni krug.