15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
otvaranje za 500 godina

FOTO/VIDEO U temelje nove dvorane OŠ Ljudevita Modeca položena vremenska kapsula za buduće učenike
F

U vremensku kapsulu stavljeni su učenički radovi, literarni i likovni, pismo budućim učenicima koji će kapsulu otvoriti, spremljena je i jedna maskica koja simbolizira ovo vrijeme korone, te digitalne stvari poput USB-a i slično. Učenica Dunja pročitala je dio pisma učenicima. 

Ne propustite

Radovi su se već daleko ‘zakuhtali’ što se tiče izgradnje nove dvorane OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima. Iza škole, na prostoru gdje traju radovi odlučeno je kako će se u temelje dvorane postaviti vremenska kapsula za buduće generacije.

Trenutni v.d. ravnatelja škole Goran Ljaljić iskazao je veliku sreću činjenicu da će sljedeće godine imati novu sportsku dvoranu, prvenstveno zbog sigurnosti djece.

– Tako ćemo se riješiti velike brige i opasnosti, naši su učenici morali po svakakvim vremenskim uvjetima prelaziti cestu na dva mjesta da bi došli do dvorane koja je udaljena petstotinjak metara. Osim što će biti izgrađena dvorana, predviđeno je i nekoliko učionica, kuhinja i knjižnica, tako da ćemo u konačnici lakše prijeći u jednosmjensku nastavu – rekao je v.d. ravnatelja.

U vremensku kapsulu stavljeni su učenički radovi, literarni i likovni, pismo budućim učenicima koji će kapsulu otvoriti, spremljena je i jedna maskica koja simbolizira ovo vrijeme korone, te digitalne stvari poput USB-a i slično. Učenica Dunja pročitala je dio pisma učenicima. Otvaranje kapsule pretpostavljeno je za 500 godina.

Polaganju kapsule nazočili su gradonačelnik Mario Rajn, v.d. ravnatelja Goran Ljaljić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštite okoliša Krešimir Brunović, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tomislav Gerić, predsjednik Zajednice športskih udruga Branislav Pengov, profesorica Martina Valec-Rebić te učenici.

Gradonačelnik Rajn također je podravio sve prisutne, a posebno direktora Križevačkog poduzetničkog centra, Tomislava Gerića.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ovo je velik dan za koji mi je iznimno drago da su ga naši učenici obilježili ispunjavanjem ove kapsule. Naša je obaveza prema ovim i budućim generacijama dati sve od sebe. Drago mi je da smo uspjeli u ovoj investiciji. Vjerujem da je ovo dio rješenja za buduće generacije koje će imati sigurniji dolazak u školu te kvalitetnije obrazovanje – rekao je gradonačelnik.

Vremensku kapsulu u temelje škole položila je učenica OŠ Ljudevita Modeca Mirjam Balen uz pomoć gradonačelnika Rajna koji je nabacio nekoliko lopata svježeg cementa i tako dodatno obilježio ovaj događaj.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/1256554628025861/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×