POSLJEDNJI DAN

FOTO/VIDEO U živahnome centru Koprivnice građani mjere tlak, provjeravaju i registriraju bicikle, a mališani crtaju

Grad Koprivnica predstavio je europske projekte na kojima rade, dok je Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije predstavila vlastiti rad.

11:02h
0
Foto: Marko Dedić

Europski tjedan mobilnosti posljednjih se dana obilježava u Koprivnici. Povodom današnjega, ujedno i zadnjega dana, u podravskome gradu organizirane su brojne aktivnosti.


Na Trgu bana Jelačića u 9 sati krenulo je oslikavanje na temu bicikla, dok su travi kod Župe svetog Nikole građanke i građani vježbali, time radeći na vlastitome zdravlju.

Zrinski trg, pak, od 9 do 11 sati bio je mjesto aktivnosti Mobilnost na Zrinskom. Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke postavio je info-točku Sigurnost bicikla na kojoj su Koprivničanci dobili informacije o tome kako je važno imati ispravan bicikl te kako pravilno sudjelovati u prometu, istovremeno koristeći biciklističke staze i trake. Nudila se i opcija registracije bicikla.

– Mladići u pravilu imaju nove bicikle, ali i stariji su u dobrome stanju glede tehničke ispravnosti. Važno je redovito voziti bicikl na servis, najvažnije su ispravne kočnice, reflektirajući dijelovi i svjetla. Kada govorimo o registraciji, uzimamo sve podatke o biciklu, svaki se fotografira u slučaju krađe. Ponekad pronađemo bicikle za koje ne znamo čiji. Ako je registriran, bit će vrlo lako vraćen. Dakle, registrirani bicikli gotovo se svi vrate. Ponekad ih čak vratimo, a da vlasnik ni ne zna da je ukraden. Registracija je besplatna, naljepnicu financira Grad Koprivnica. Nema razloga ne registrirati – rekao je načelnik Policijske postaje Koprivnica.

Koprivnički Crveni križ dan je iskoristio za obilježavanje Svjetskoga dana prve pomoći, u skladu s kojim su mjerili tlak građana.

– S gradskim Crvenim križem mjerimo tlak građana. Koliko vidimo, evidentirane su osobe rođene od 1940. do 1950. Kome smo god izmjerili tlak, bio je dobar, oko 140/80. Glede tlaka, važno je puno se kretati, piti dovoljno tekućine, izbjegavati suhomesnate proizvode i uvesti voće i povrće u prehranu – objasnila nam je Daria Pavliček, prvostupnica sestrinstva na odjelu kardiologije koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek.

Grad Koprivnica predstavio je europske projekte na kojima rade, dok je Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije predstavila vlastiti rad.

Dodajmo kako Ulica Đure Estera neće biti zatvorena za promet jer će istom prolaziti štićena kolona u kojoj će biti premijer Andrej Plenković.

Malisani crtaju bicikle kao dio aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 22. September 2020

Centar Koprivnice pun je raznih aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 22. September 2020

čitam...