VJEŽBA EVAKUACIJE

FOTO/VIDEO Učenici razredne nastave Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski vježbali kako se ponašati u slučaju potresa

Nakon što su nekoliko sekundi učenici proveli pod školskim klupama, svi su u pratnji te uz upute učiteljica napustili objekt i okupili se na prostoru ispred školske zgrade.

14:37h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kako se ponašati u slučaju potresa uvježbavali su danas učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski kao i polaznici Područnih škola Reka i Jagnjedovec.


Vježba evakuacije za slučaj potresa održana je u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Prvo se zvono za uzbunu oglasilo u 8.30, a drugo u 13.15. Nakon što su nekoliko sekundi učenici proveli pod školskim klupama, svi su u pratnji te uz upute učiteljica napustili objekt i okupili se na prostoru ispred školske zgrade.

Kako je objasnila ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec danas su vježbu odradili svi učenici razredne nastave, dok će idućeg tjedna, nakon što se vrate na nastavu istu uvježbati i polaznici predmetne nastave, odnosno svi učenici škole Antun Nemčić Gostovinski.

– Dogovorili smo protokol i podijelili međusobna zaduženja među zaposlenicima škole kako bi u slučaju potrebe sve odradili sa što manje stresa i nepoznanica, a učenike izveli na sigurno – rekla je ravnateljica.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu.

 

čitam...