25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIJETIO MU KĆERI

FOTO/VIDEO ‘Veselo’ ispred suda, Keleminec prosvjedovao protiv bivšeg direktora lokalnog radija: Da je takvo pismo dobio Plenković, Kapusta bi završio u zatvoru
F

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici potvrdili su nam da su kaznenu prijavu odbacili kao neosnovanu

Ne propustite

Kao što je Dražen Keleminec, čelnik AHSP-a, prije nekoliko dana najavio, danas je održao prosvjed na zanimljivoj lokaciji, točnije ispred Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici. Razlog istom je, ni manje ni više, Davor Kapusta, bivši i prvi direktor jednog od koprivničkih radija.

Kapusta je, prema Keleminčevim riječima, poštom poslao pismo na njegovu adresu, a u njemu je prijetio Draženovoj kćeri. Razlog tomu je neslaganje s politikom koju Keleminec provodi, odnosno s njegovim političkim stavovima.

– Nisam nasilnik, ja sam običan čovjek koji se bori za svoja prava i koji se borio za svoju državu – rekao je Dražen Keleminec ispred zgrade državnog odvjetništva.

Dogodilo se to prije otprilike osam mjeseci, a kako Keleminec navodi, policija je otkrila počinitelja, no državno odvjetništvo još uvijek ništa nije poduzelo iako je Keleminec pokrenuo postupak. U pismu je, između ostalog stajalo, kako njegovu kćer prate mnogi ljudi.

Keleminec
Foto: Ivan Balija

– Izvješćujemo vas da policijski doušnik, automehaničar Davor Milaković, mimo sustava, protuzakonito nadzire kretanje vaše kćeri te stoga jako dobro pazite – pročitao je Keleminec spomenuto pismo.

Dodao je kako je policija odradila svoj posao i otkrila počinitelja i pokretača svega, ali nije zadovoljan radom državnog odvjetništva u Koprivnici.

– Da je takvo pismo dobio predsjednik Vlade Andrej Plenković, Davor Kapusta završio bi u zatvoru, a pošto ja nisam Plenković zakon se ne provodi za sve isto, već se primjenjuju druga pravila – rekao je Keleminec te dodao kako smatra da odvjetnica štiti Kapustu, bivšeg predsjednika Socijalističke omladine u Koprivnici.

O čemu se točno radi i kakve prijetnje su bile u pitanju, priupitali smo i Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U predmetu koji je povod prosvjeda, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici primilo je dana 21 travnja 2022. kaznenu prijavu podnositelja Dražena Keleminca kojom je prijavio nepoznatu osobu zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. Kaznenog zakona.

U postupanju povodom podnesene kaznene prijave Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je izvide.

Nakon provedenih izvida doneseno je rješenje o odbacivanju podnesene kaznene prijave jer prema prikupljenim činjenicama nije utvrđeno da bi bilo počinjeno kazneno djelo prijetnje za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti.

Na temelju primljene pritužbe na rad Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici u tom predmetu, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, kao više državno odvjetništvo, provelo nadzor nad radom nižeg državnog odvjetništva.

Obavljen je uvid u spis i pregledane sve radnje koje je državno odvjetništvo poduzelo u tom postupku. Nadzorom je utvrđeno da je Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici u tom predmetu postupalo u potpunosti zakonito i da je činjenično stanje u predmetu pravilno i potpuno utvrđeno, pa je odluka o odbacivanju kaznene prijave bila utemeljena i opravdana.

Obavijest o odluci državnog odvjetništva otpremljena je podnositelju Draženu Kelemincu.

Detaljnije pogledajte i poslušajte u videu.

Keleminec
Foto: Ivan Balija
Keleminec
Foto: Ivan Balija
Keleminec
Foto: Ivan Balija
Keleminec
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivničanka zaslužila “čistu peticu” za ovu proljetnu kombinaciju i simpatičan osmijeh

Lijepo i usklađeno, baš sve je na ovoj predivnoj Koprivničanki. Haljina s cvjetnim printom odlično se uparila s naočalama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×