15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

FOTO/VIDEO Život ga nije mazio, plaću daje roditeljima, a nakon što je pokraden, izgorjela im je kuća, skromni Đuro: Trebali bi odjeću i punjač za mobitel
F

Svi oni koji žele i mogu pomoći obitelji Milčić financijska sredstva mogu uplatiti na broj računa HR3324020063205288774.

Ne propustite

Nesretni Đuro Milčić (27) iz mjesta Donja Velika nedaleko Koprivnice nikako da pronađe sreću na svom životnom putu. Nakon što je već u dva navrata bio žrtva pljačke, jučer mu je vatra u potpunosti uništila obiteljsku kuću.

Po prirodi veselog i simpatičnog Đuru mogli ste vidjeti u Koprivnici u kojoj radi kao pomoćni kuhar u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te kao distributer letaka, a nakon poslovnih obaveza često bezbrižno šeće po gradu čekajući prijevoz.

S Đurom, koji je zaista veliki pehist, porazgovarali smo danas na zgarištu obiteljske kuće u Donjoj Velikoj.

– Nakon posla vraćao sam se kući s prijateljicom koja je iz susjednog mjesta Rovištanci i tada me nazvao brat i javio da nam je kuću u plamenu i da je već izgorjela. Kada sam stigao do kuće nisam mogao vjerovati, ostao sam u šoku i odmah sam tražio svoje roditelje koji su se u zadnji trenutak uspjeli izvući iz goruće kuće. Da tragedija bude veća, moji su roditelji prije nekoliko godina uredili dnevni boravak, a samu kuću platili smo 32 tisuće kune. Otac se jako mučio kako bi uredio kuću koja je bila u derutnom stanju, ali uspjeli smo ju svi zajedno pretvoriti u lijepi obiteljski dom i sada smo ostali bez svega. Vatra je zahvatila svu našu odjeću, namještaj, osobne dokumente, evo ja sada na sebi nosim jedino što mi je ostalo, a mom ocu je susjed darovao jaknu da ima za prvu priliku dok se ne snađemo svi zajedno. Cijelu noć nisam mogao spavati od šoka, ostali smo bez svega, zaista sam tužan jer sam u kući odrastao i u plamen su otišle mnoge lijepe uspomene – rekao je Đuro.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

 

Kako smo pisali u uvodu članka, Đuri je požar kuće tek jedan od loših stvari koje su ga zadesile u posljednje vrijeme.

– Nevjerojatno što me sve snašlo u posljednjih godinu dana. Jučer mi je izgorjela obiteljska kuća, a prošle godine sam bio žrtva čak dvije krađe. Prvo sam u koprivničkoj banci plaćao račune i netko mi je s vješalice ukrao jaknu koju sam nedugo kupio, a nakon toga s prijateljima sam bio na zabavi na nogometnom igralištu u Gornjoj Velikoj i tamo mi je netko uzeo novčanik u kojem je bilo par stotina kuna i svi osobni dokumenti. Međutim, ovo mi je najgora stvar koja mi se dogodila do sad, ostao sam bez svoje kuće u kojoj sam odrastao – ispričao je Đuro.

Đuro inače živi u skromnim financijskim uvjetima s dva brata i roditeljima, a osim njega, u radnom je odnosu samo stariji brat koji radi u jednom lokalnom građevinskom poduzeću. Srdačni Đuro o svojim se roditeljima itekako brine, i kako i sam kaže, za njih mu ništa nije teško.

– Majka i otac nisu u radnom odnosu. Majka je slabo pokretna i ima velikih problema s nogama, a otac se bavi poljoprivredom jer ovdje iza kuće imamo zemljište i kokošinjac, iako i on ima zdravstvenih problema. Pošto sam ja u stalnom radnom odnosu svojim roditeljima predam plaću i oni raspolažu s financijama. Roditelji su mi stariji i meni je drago da im maksimalno pomažem – ističe skromni Đuro.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Automobil trenutno nema, tako da na posao putuje s lokalnim mještanima ili autobusom, a u nekoliko navrata na posao je znao ići i pješke, za što mu je trebalo više od sat vremena.

– Na posao putujem većinom susjedima koji rade u Koprivnici, prvo idem pješke do mosta i spustim se na glavnu cestu gdje me uvijek netko poveze do Koprivnice. Kući se vraćam autobusom koji staje nedaleko moje kuće, ali najčešće me iz grada povezu prijatelji i poznanici iz lokalnih mjesta Rovištanci i Hudovljani – objašnjava Đuro.

S dva brata i roditeljima, Đuro je trenutno smješten u kući svoje sestre i njezinog muža koji imaju dvoje mlađe djece, sina i kćer. U trošnoj selskoj kućici njih devetero od sada će dijelili krov nad glavom u dvije manje prostorije. Malenu djevojčicu sreli smo kod zgarišta u suzama i vidno uznemirenu pošto su joj u požaru izgorjele igračke.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Za kraj našeg razgovora, Đuro je imao poruku za sve ljude dobre volje i velikog srca.

– Pošto smo u požaru ostali doslovno bez svega, zamolio bih ljude za pomoć, za prvu ruku trebali bi odjeću jer je vatra uništila sve što smo posjedovali. U požaru mi je izgorio i punjač za mobitel tako da bih zamolio nekog ako mi može posuditi na par dana, kada kupim drugi, odmah ću ga vratiti. Za ostalo ćemo se snaći, svi u selu su nam već sada na neki način pomogli, hvala im – zaključio je Đuro

Svi oni koji žele i mogu pomoći obitelji Milčić financijska sredstva mogu uplatiti na broj računa Marija Milčića – HR3324020063205288774.

Može se donirati i uplatom na tekući račun HR7723860023200659675 u vlasništvu Đure Milčića te upišite donacija.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na florijanskom trgu

FOTO/VIDEO Svečanim polaganjem vijenaca za sve stradale u Domovinskom ratu obilježen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×