15.2 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
razmjena iskustva

FOTO Virovska prkačijada predstavljena u Solinu, prkači podijeljeni mnogobrojnim posjetiteljima
F

Virje su predstavljali općinski načelnik Mirko Perok, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i članice Društva žena iz Virja

Ne propustite

U Solinu je na njihovoj tradicionalnoj turističkoj manifestaciji „Iz solinskog lonca – Što su jeli naši stari“ predstavljena Virovska prkačijada.

Virovci su u Solin otišli na poziv Udruge Solinjani čiji članovi redovito dolaze na Virovsku prkačijadu i Turističke zajednice grada Solina. Virje su tako predstavljali općinski načelnik Mirko Perok, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i članice Društva žena iz Virja.

– Ovo je bila prilika za razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje pri čemu su ostvareni kontakti s predstavnicima suorganizatora i drugim uzvanicima među kojima su solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo, članovi i predsjednica udruge „Solinjani“ Hela Milišić te župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban – ističu iz Općine.

virovska prkačijada
Foto: TZ Središnja Podravina

Kako bi se predstavili u najboljem svjetlu, članice Društva žena iz Virja pripremile su prkače koje su podijelile mnogobrojnim posjetiteljima i sudionicima manifestacije, a posebno su bile atraktivne u tradicijskim nošnjama.

– O povezivanju kontinentalnog turizma s onim na Jadranu, uspješnoj suradnji udruga iz različitih krajeva Hrvatske i međusobnom posjećivanju za vrijeme tradicionalnih manifestacija govorili su predsjednik TZP Središnja Podravina Mirko Perok i direktor Nikola Cik. Svi su istaknuli zadovoljstvo što je suradnja Općine Virje i Grada Solina kao i turističkih zajednica i udruga prerasla u iskreno prijateljstvo što se vidjelo i tijekom ovog posjeta i druženja – dodaju.

Uz predstavnike iz Virja, u Solinu su bili i gosti iz Hrvatskog kulturnog društva „Pomurje“ iz Slovenije te stalni sudionik „Virovske prkačijade“ Sarkis Yacoubian, predsjednik udruge Taste of Peace iz Jeruzalema te koordinatorica iste udruge za Hrvatsku, Virovka Josipa Rasinec.

virovska prkačijada
Foto: TZ Središnja Podravina
virovska prkačijada
Foto: TZ Središnja Podravina
virovska prkačijada
Foto: TZ Središnja Podravina
virovska prkačijada
Foto: TZ Središnja Podravina
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koristan popis

ČITAJTE SASTAV Ako krema za sunčanje ima neki od ovih sastojaka, može biti kancerogena

Kreme za sunčanje već su općeprihvaćeno sredstvo zaštite od štetnog UV zračenja, no ima onih koje zbog svojih sastojaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×