FESTIVAL MALIH TRADICIJSKIH KOLAČA

FOTO Virovskoj prkačijadi dodijeljena Srebrna povelja Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Poznato je da se Virje kao i cijelo područje Srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode.

08:22h
0
Foto: virje.hr
Foto: virje.hr

U utorak, 28. siječnja, u Zagrebu je održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” na kojoj je sudjelovala i Općina Virje, a koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Općini Virje je u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije dodijeljena srebrna povelja za Virovsku prkačijadu. Virovska prkačijada prvi je europski festival malih tradicijskih kolača čiji je cilj očuvanje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te spašavanje od zaborava starinskih recepata. Poznato je da se Virje kao i cijelo područje Srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode.

Ovo visoko priznanje Općini Virje za razvoj ruralnog kontinentalnog turizma, u ime Općine Virje, primio je općinski načelnik Mirko Perok koji je zajedno sa svojim suradnicima, i ovom prilikom promovirao Virovsku prkačijadu, Općinu Virje i Koprivničko-križevačku županiju.

čitam...
Loading...