24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VESELO NA TRGU

FOTO Više od 300 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka, evo najuspješnijih
F

Nakon duže pauze u događanjima, Koprivnica je ugostila sportsko-edukativnu manifestaciju gdje su se okupila djeca nižih razreda osnovnih škola i natjecala se u graničaru i atletici.

Ne propustite

Plazma Sportske igre mladih i grad Koprivnica danas su ugostili Telemach Dan sporta. Nakon duže pauze u događanjima, Koprivnica je ugostila sportsko-edukativnu manifestaciju gdje su se okupila djeca nižih razreda osnovnih škola i natjecala se u graničaru i atletici.

Više od 300 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Srca svih okupljenih osvojili su mali trkači iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce kojima je zlatne medalje dodijelio Branko Zorko, hrvatski olimpijac i atletska legenda.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

1. Radići za 10

2. Teletabisi

3. Gromovi

Finale graničar 2012. i mlađi će bit odigrano naknadno.

 

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

1. Ella Sever

2. Leona Picer

3. Hana Latin i Sara Švagelj

 

Dječaci

1. Patrik Vezijak

2. Noa Cvetanović

3. Niko Karas

 

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

1. Tija Požgaj

2. Maja Horvatić

3. Tea Nemec

 

Dječaci

1. Vid Horvatić Jambor i Lovro Pavičić

2. Ivano Grgić

3. Jakov Rajić

 

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj kroz druženje i sport promicati zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×