27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Udruga Osmijeh

FOTO Sve je više zainteresiranih za terapijsko jahanje, a zbog pozitivnih rezultata i napretka djece projekt ide dalje
F

Svaki dan terapijskog jahanja je drugačiji, svako dijete je drugačije, ali sinergija druženja ovih nesebičnih ljudi, njihovih malih štićenika i četveronožnog terapeuta je uvijek ista - neprocjenjiva!

Ne propustite

U udruzi Osmijeh za terapijsko jahanje u Peterancu kraj Koprivnice, svakog je dana sve veća gužva i sve je više zainteresiranih polaznika.

Terapije na konju u Osmijehu provode se pet dana u tjednu za 20-tero djece. Udruga za sada raspolaže samo s jednim terapijskim konjem, stoga se svi ostali potencijalni korisnici nalaze na listi čekanja, a upita i zainteresiranih ima sve više.

Nakon uspješno provedene humanitarne akcije Darujte osmijeh Laticama, djeci koja trenutno polaze program, od travnja će se pridružiti još novih Latica. Za naredna tri mjeseca tako su osigurane terapije na konju za 17-tero djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, dok ih je ranije bilo 10.

– S terapijskim jahanjem i projektom Terapijskim jahanjem do osmijeha djece krenuli smo u ožujku, te nastavili projekt iz prošle godine – kaže Petra Čolig, tajnica udruge Osmijeh.

Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

Dodaje da je zbog pozitivnih rezultata i napretka djece koji su u tih nekoliko mjeseci ostvareni, osobnog zadovoljstva svih sudionika projekta, ali i zbog sve većeg priljeva novih članova te inicijative roditelja, važno i neophodno projekt terapijskog jahanja provoditi i u ovoj godini.

Partneri projekta su Udruga Latice, Ergela Galop i Udruga volontera Podravke – PULS.

Konj je plemenita životinja, jedan od najstarijih čovjekovih prijatelja i vjernih suradnika, a u smislu terapijskog jahanja – nezamjenjiv! Naime, njegovo kretanje u hodu je najsličnije kretanju čovjeka, tako da djeca s teškoćama u razvoju, a osobito djeca s velikim poteškoćama u kretanju, imaju priliku za nešto drugačije, nešto što im je toliko potrebno, a to je „hodati“ na leđima ove prekrasne životinje i tako na najprirodniji način jačati svoj lokomotorni sustav, ali i osjećaj samopouzdanja te općenito tjelesno i psihičko zdravlje, što uvelike utječe na njihovu socijalizaciju i podizanje kvalitete života.

Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

Također se susreću s novim prijateljima – volonterima, kojima ovaj način sudjelovanja u terapiji otvara nove vidike te im omogućuje da razvijaju i nadograđuju vještine i kompetencije, kao i da vide obujam i zahtjevnost rada s osobama različitih sposobnosti i potreba te tako, kao mladi ljudi, uvelike nadograde i obogate svoje svjetonazore.

Svaki dan terapijskog jahanja je drugačiji, svako dijete je drugačije, ali sinergija druženja ovih nesebičnih ljudi, njihovih malih štićenika i četveronožnog terapeuta je uvijek ista – neprocjenjiva!

Cilj ovog projekta je podizanje općeg zdravstvenog stanja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom uz angažman voditelja jahanja za osobe s invaliditetom, roditelja, volontera, udruge civilnog društva i lokalne zajednice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

FOTO/VIDEO Sve staje kada Hrvatska igra, cijela Pitomača gleda Vatrene u centru

Vatreni se u Njemačkoj bore na nogometnom terenu sa Španjolcima u prvoj utakmici Eura 2024., a utakmica se prati...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×