22.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prisjetili se velikana

FOTO Vječni stihovi Drage Britvića ugrijali brojne posjetitelje
F

Ne propustite

U Grabrovnici nedaleko Pitomače, u rodnoj kući još jednog pitomačkog velikana Petra Preradovića, održana je večer poezije Drage Britvića.

Unatoč hladnoći, brojni posjetitelji, Dragini prijatelji, suradnici, skladatelji, pjevači, znanci i štovatelji Britvićevog rada njegovog rada okupili su se u nedjelju da bi se prisjetili Draginih vječnih stihova.

Gost večeri bio je skladatelj Draginih pjesama Siniša Doronjga Simpy, a program je vodila Ines Giba Jambrišak.

Dragine stihove poput Samo mi se javi, Tvoja zemlja, Ja ne mogu drugo, nego da je ljubim, Oko jedne hiže te njegove brojne kajkavske pjesme izvodili su Mirko Švenda Žiga, Kvartet Artes, The Fusion,Tomislav Brajša, Kristina Domović i Hrvoje Hegedušić. Stihove Drage Brtivića govorili su glumci Biserka i Antun Vrbenski.

Drago Britvić rođeni je Pitomačanin te jedan od rijetkih ‘stihoklepaca’ koji je pisao na sva tri narječja. Britvić je hrvatski pjesnik, novinar, tekstopisac zabavne glazbe i šansone te jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala.

Program je pripremio Centar za kulturu Drago Britvić u suorganizaciji s Hrvatskim radijom i uz pokroviteljstvo Općine Pitomača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svega ima!

FOTO Tradicionalni sajmeni dan u Đurđevcu privukao mnoštvo kupaca i prodavatelja: “Tri stvari jedan euro, biraj!”

Đurđevcom je danas u prijepodnevnim satima odzvanjao zvuk cjenkanja, ali i ekskluzivnih ponuda kao što su "biraj, tri za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×