VOLIMO VOLONTIRANJE

FOTO Volonteri na uskrsnoj radionici ukrašavali pisanice za korisnike Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje

Projektom se najmlađi odgajaju za volontiranje te ih se potiče da se već od djetinjstva uključe u humanitarno djelovanje pomaganjem onima kojima je potrebno.

09:59h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta Volimo volontiranje organiziralo je uskrsnu radionicu za učenike, volontere, članove volonterskih grupa koprivničkih osnovnih škola Braće Radiće, Đure Estera i Antuna Nemčića Gostovinskog.

Družili su se i izrađivali uskrsne pisanice, a takve ukrašene namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje. Dijelit će se prilikom podjele socijalnih paketa.

Projektom se najmlađi odgajaju za volontiranje te ih se potiče da se već od djetinjstva uključe u humanitarno djelovanje pomaganjem onima kojima je potrebno. Malom gestom i znakom pažnje, izradom i poklanjanjem ukrašenih pisanica, volonteri će nekome uljepšati blagdansko vrijeme, istovremeno poručujući kako se na njihovu pomoć već sada može računati.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama Đure Estera, Braće Radić i Antuna Nemčića Gostovinskog te Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar provodi projekt Volimo volontiranje financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

čitam...
Loading...