14.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tužitelji se žalili

FOTO Vozač skrenuo pred nesretnu ženu, udario ju autom, ona poginula, Sud: Dosta mu je šest mjeseci zatvora!
F

U nesreći je 41-godišnjakinja dobila višestruke teške ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće.

Ne propustite

Da nam ponekad sudske odluke nisu jasne, pogotovo kriteriji kod donošenja odluka, nije neka novost. Komentirati presude se ne smije, no “u zraku” ipak ostaje pitanje “kako”? Naime, jedan je 38-godišnjak, sudeći prema nepravomoćnoj presudi Suda, skrivio smrt nesretne vozačice i za to će iza rešetaka provesti šest mjeseci! Skrenuo je pred nju, udario ju autom, a ona je od ozljeda preminula.
Osim toga, od nesreće prošlo je čak tri i pol godine. Dogodila se u našem susjedstvu, na cesti između Štefanca i Čakovca. Vozač je skrenuo pred 41-godišnju vozačicu i udario ju, ona se odbila u drugi auto i preminula uslijed teških ozljeda.

Udario ju autom: Šest mjeseci

– Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu. Proglašen je krivim zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona – navode tužitelji.
Stavak 6. odnosi se na nesreću u kojoj je rezultat smrt, pa se pozivaju na stavak 2. prema kojem je to napravljeno iz nehaja za što je maksimalna kazna do tri godine, a potom i na stavak 1. Kaznenog zakona u kojem piše kako je nesreća počinjena kršenjem propisa. Za to je najveća kazna od šest mjeseci do pet godina.
udario ju autom
Fotografija s mjesta događaja, udario ju autom – ona je poginula // Foto: PU međimurska
– Vozač je osuđen djelomičnom uvjetnom osudom, s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, od čega šest mjeseci bezuvjetno, što znači da će to vrijeme provesti u zatvoru. Također, određena mu je i dodatno jedna godina uvjetno s rokom kušnje od dvije godine – pojasnili su tužitelji.

Tužitelji: Tražimo da ga se strože kazni

Vozač je, navode, propustio držati svoje vozilo na desnoj prometnoj traci pa je na ravnom dijelu ceste prešao vozilom na lijevu prometnu traku. Prednjim dijelom vozila udario je u prednju stranu osobnog automobila kojim je pravilno, svojom desnom prometnom trakom iz suprotnog smjera, upravljala 41-godišnjakinja.
Njeno je vozilo odbačeno desno izvan kolnika i udarilo u osobni automobil koji se kretao iza njezinog vozila. U nesreći je 41-godišnjakinja dobila višestruke teške ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće.
– Žalbu smo podnijeli zbog odluke o djelomičnoj uvjetnoj osudi koju državno odvjetništvo smatra neprihvatljivom s obzirom na težinu kaznenog djela. Skrivljena je smrt vozačice koja se pravilno kretala kolnikom i ničime nije doprinijela nastanku prometne nesreće. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža kazna – poručili su.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Suprotnosti se privlače. Ove dvije simpa frendice uljepšale su koprivnički trg svojom pojavom

Kako se suprotnosti privlače, nije samo fizikalna činjenice, nego i ona modna. Pokazale su to ove dvije simpa frendice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×