23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt telecordis

FOTO Za holter, EKG i spirometriju više nema čekanja, usluge se obavljaju diljem županije, Ivanuša: Kod nas ste brzo na redu
F

Posjetili smo jednu od lokacija, točnije, Dom zdravlja u Đurđevcu, gdje nam je Nino Ivanuša objasnio kako funkcionira način naručivanja.

Ne propustite

U sklopu projekta “Telecordis” kojega je proveo Hrvatski zavod za hitnu medicinu, u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije od početka srpnja ove godine mogu se obaviti redovite telemedicinske usluge s područja kardiologije i pulmologije i to: holter tlaka, holter EKG-a, 12-kanalni EKG i spirometrija.

Projekt je zamišljen za jedinice lokalne samouprave i za manje sredine gdje je dostupnost specijalističkih pretraga manja ili gdje su liste čekanja duže. Tako telemedicinske usluge možete obaviti u Križevcima, Đurđevcu te ordinacijama opće/obiteljske medicine u Rasinji i Glogovcu.

Posjetili smo jednu od lokacija, točnije, Dom zdravlja u Đurđevcu, gdje nam je Nino Ivanuša, pomoćnik ravnateljice županijskog Doma zdravlja za kvalitetu zdravstvene zaštite objasnio kako funkcionira način naručivanja.

Dom zdravlja Đurđevac, tele medicinske usluge
Nino Ivanuša, pomoćnik ravnateljice županijskog Doma zdravlja//Foto: Ivan Balija

– Pacijente naručuju liječnici jer se za tu pretragu mora izdati uputnica kao i za svaku drugu, samo se pretraga ne obavlja u bolnici, nego u ovim ordinacijama – objašnjava on.

Odlična vijest za sve pacijente koji trebaju jednu od ovih usluga je ta da liste čekanja nisu duge, za razliku od onih u bolnici.

– Ovdje kod nas dugo se ne čeka. Zadnji pacijent kojeg imamo naručen je za 12. listopada. Znači, mjesec dana za bilo koju od tih pretraga – govori Ivanuša.

Dom zdravlja Đurđevac, tele medicinske usluge
Nino Ivanuša i Andrea Horvat, magistra sestrinstva//Foto: Ivan Balija

Iza njih je dva mjeseca rada, te su, kako nam kažu Nino Ivanša i magistra sestra Andrea Horvat, jako zadovoljni odazivom pacijenata.

– U Križevcima smo odradili oko 60, a ovdje u Đurđevcu 35 pacijenata. Znači, skratili smo  liste čekanja pacijentima, a neki od njih čekali su i po nekoliko mjeseci da obave te pretrage – zaključuje Nino Ivanuša.

Spomenimo kako su ove usluge postavljene na 40 lokacija domova zdravlja u udaljenim i ruralnim područjima koja nemaju na raspolaganju specijalista kardiologije.

Ukupna vrijednost projekta je 5.181.770,00 HRK, a svaka županija dobila je oko 120 tisuća kuna.

Dom zdravlja Đurđevac, tele medicinske usluge
Foto: Ivan Balija

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druga ŽNL

FOTO Podravec slavio u derbiju i oteo Omladincu prvo mjesto, “petarde” padale na sve strane

Druga županijska nogometna liga jučer je pauzirala od utakmica, ali zato je danas bio bogat program na terenima. Derbi kola...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×