velika manifestacija

FOTO Zahuktava se atmosfera na Spravišču, a u brojnim programima najviše uživaju mališani

17:15h
0
Križevačko spravišče 2019
Foto: Mario Kos

Subota je drugi dan Križevačkog velikog spravišča. Od jutarnjih sati na Strossmayerovom trgu održava se Plac na Štrosu, odnosno prezentacija, degustacija i prodaja domaćih proizvoda križevačkih kumica na improviziranoj tržnici u glavnoj gradskoj ulici.

Neizostavan je i sportski dio u vidu međunarodnog boćarskog turnira i Križevačkog nogometnog spravišča, kao i križevačkih igara starih sportova.

Na glavnoj pozornici mališani su uživali u predstavi Iza prozora, a od jutarnjih sati natjecali su se biciklima, romobilima, kolicima u programu Auto-moto kluba Križevci.

Od 14 sati Članovi KUD-a Prigorje prikazuju stare običaje: ruženje kukuruza, čijanje perja, pranje veša, pečenje kruha i mlinaca, izrađivanje cvijeća od krep papira, aranžmana od suhog cvijeća, vezenja i našivavanja uz prigodne napjeve i uz pratnju svirca, sve pod imenom Sajmeni dan.

Tu je i Poohfest, povorka i nastup puhačkih orkestara koji u 16.30 nastupaju u paviljonu. Prvi pljesak, natjecanje pjevača amatera također je planirano za subotu, dok od 20.30 na Strossmayerovom trgu predstavljanje i postrojavanje dvadesetak povijesnih postrojbi iz zemlje i inozemstva s više od 200 sudionika.

Na glavnu pozornicu tada stupa Neno Belan i Fiumens, dok se u isto vrijeme u Zakmardijevoj ulici održava Večer vina i čvaraka.

Od 23 sata nastupaju Gustafi.

Manifestaciju je obišao i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Program svakom nudi ponešto, a tko je sve došao, pogledajte u galeriji.

 

čitam...
Loading...