Iz bakine škrinje

FOTO Zamjenici župana ugostili sudionike festivala folklora iz Grčke, Poljske, Slovenije i Koprivnice

Prijemu su prisustvovali članovi skupina Liti Folk dance grupe iz Grčke, Ansambla Nowa Ruda iz Poljske, Kulturnog društva Celjska folklorna skupina iz Slovenije, kao i Folklornog ansambla Koprivnica.

17:39h
0
Foto: kckzz.hr

U prostorijama Županijske uprave zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić održali su prijem za sudionike 11. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje, kako bi im, nakon jučerašnjeg otvorenja, poželjeli dobrodošlicu u ime pokrovitelja Koprivničko-križevačke županije te daljnje uspješne nastupe.

Zamjenik Sobota goste je upoznao s osnovnim podacima o Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i s njezinim znamenitostima, poput naivne umjetnosti, naglasivši važnost međunarodne suradnje i održavanja prijateljskih odnosa. Gostima je također zahvalio na obogaćivanju županijske kulturne ponude, a pohvalio je i Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga KKŽ na dugogodišnjem trudu u organizaciji ovog Festivala.

Zamjenik župana, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo interesom javnosti za Festival te je gostima poželio da se ponovno vrate u Koprivničko-križevačku županiju. Dodao je kako Podravina i Prigorje imaju priliku predstaviti bogatstvo svoje tradicijske kulture, no istaknuo je kako  je posebno zanimljivo vidjeti nošnje, pjesme, plesove i običaje drugih zemalja.

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ i zamjenica predsjednika Organizacijskog odbora Nada Šešić kazala je kako se gosti ovdje odlično osjećaju i marljivo pripremaju nastupe te kako kultura nadilazi sve granice, stoga očekuju nova prijateljstva i buduće suradnje.

Prijemu su prisustvovali članovi skupina Liti Folk dance grupe iz Grčke, Ansambla Nowa Ruda iz Poljske, Kulturnog društva Celjska folklorna skupina iz Slovenije, kao i Folklornog ansambla Koprivnica. Zahvalili su domaćinima na srdačnoj dobrodošlici te ih pozvali na drugu folklornu večer koja će se održati večeras u 20 sati u dvorani Domoljub u Koprivnici, dok  je treća folklorna večer na rasporedu sutra, u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku, s početkom u 17 sati.

Također, u nedjelju će se u hotelu Podravina održati grčko-poljsko-hrvatska nacionalna večer, na kojoj će se, uz pjesme i plesove, predstaviti i tradicionalna gastronomija navedenih zemalja.

Ulaz na sve nastupe je besplatan.

čitam...