8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
posebna vještina

FOTO Završeno županijsko natjecanje u oranju, najboljima vrijedne nagrade, pogledajte pobjednike
F

Ne propustite

U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Hrvatske udruga za organizaciju natjecanja orača, jučer je u naselju Čabraji na parceli Brezine obitelji Crnčić održano 18. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanju su prisustvovali župan Darko Koren, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn sa zamjenikom Mariom Martinčevićem te predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni.

Uvodno je prisutne pozdravio predsjednik Udruge orača koji se prisjetio početaka rada i prvih natjecanja kazavši kako orači iz županije već 18 godina sudjeluju na natjecanjima te ostvaruju izvrsne rezultate na nacionalnoj razini.

– Hvala Koprivničko-križevačkoj županiji koja prati natjecanje svake godine i pomaže naš rad. Bez profesionalnih natjecateljskih plugova koje je kupila Županija sigurno naši orači ne bi imali tako velike uspjehe na državnim natjecanjima – naglasio je Novotni.

Gradonačelnik Rajn je napomenuo kako Križevci i Koprivničko-križevačka županija imaju veliku tradiciju u poljoprivrednoj proizvodnji, a državni tajnik Majdak je uz želje za dobar plasman oračima poručio kako ovakva natjecanja uvelike doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje. Župan je uz čestitke i zahvalu organizatorima svim natjecateljima poželio što bolji rezultat istaknuvši kako Županija od samih početaka pomaže rad Udruge te veliku pozornost polaže na promociju poljoprivredne proizvodnje na području županije.

– Svake godine se veselim ovom natjecanju koje nas okuplja i s kojeg na državnu razinu šaljemo naše najbolje predstavnike. Županija od samih početaka daje veliku podršku Udruzi kroz financiranje rada i osiguranjem nagrada, a najveća je pomoć zasigurno bila kupovina natjecateljskih plugova bez kojih rezultati na državnoj razini sigurno ne bi bili na toj razini. Ovakva natjecanja pokazuju da imamo sjajne orače, ali i da je poljoprivredna proizvodnja jedna od temeljnih djelatnosti koja se, posebice u vremenu krize s kojom smo se suočili, pokazala kao vitalna grana hrvatskog gospodarstva koju treba poticati i razvijati. Hvala organizatorima, svim natjecateljima i sucima, želim vam uspješno natjecanje te da ostanemo na ovako visokoj razini i u budućnosti – poručio je župan i svečano otvorio natjecanje.

Natjecatelji su se natjecali u kategoriji pluga ravnjaka i kategoriji premetnjaka, a po prvi puta su nastupili i u kategoriji oldtimera. Natjecanje su pratili licencirani suci pod vodstvom Siniše Hrgovića trenera hrvatske reprezentacije orača, koji su kod svakog natjecatelja vršili ocjenjivanje na temelju parametara: otvaranje brazde, naor, opći utisak izgleda brazde, opći utisak sjetveni sloj, ulaz i izlaz iz brazde, završetak oranja, razor, pravac otvaranja, pravac oranja, pravac razora opći izgled.

U kategoriji pluga ravnjaka prvo mjesto je osvojio Saša Višak, drugo je mjesto pripalo Mladenu Crnčiću, a treće Mariju Stanešiću. Natjecao se i Krsitijan Sučić koji je zauzeo četvrto mjesto. U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Zoran Radiček, a drugo mjesto je zauzeo Josip Lukačić. U kategoriji oldtimera najbolji je bio Valent Sokolić, drugoplasirani je bio Ivica Miglez, a treće mjesto je pripalo Blažu Tomijeku i Tomislavu Bukovčanu.

Pokrovitelj natjecanja je Županija koja je osigurala nagradni fond u iznosu od 10.000 kuna odnosno po kategoriji 5.000 kuna – za 1. mjesto, 2.500 kuna za 2 . mjesto 1.500,00 kuna te za 3. mjesto 1.000 kuna. Najuspješnijim natjecateljima su osim novčanih i sponzorskih nagrada pripala i priznanja Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×