FOTO Završio prvi RockLive Festival – 30-ak izvođača rasplesalo oduševljenu publiku

10:59h
0
Svojim energičnim nastupom dečki iz Overflowa još su jednom oduševili publiku // foto: Mario Grobenski

Sve što je lijepo kratko traje – ovu poznatu uzrečicu mogu potvrditi svi oni koji su proteklog vikenda posjetili koprivnički Kampus. Naime, tamo se, od 1. do 3. rujna, održavao prvi RockLive festival, koji je prema riječima organizatora, ispunio njihova očekivanja.

30-ak izvođača, od kojih ćemo izdvojiti Kirila Džajkovskog i MC Ghetto Priesta, Let3, Gustafe, Elemental, Overflow, Postolar Tripper, Pipse i najpopularniji mađarski band Brains, rasplesalo je publiku, koja se unatoč kiši koja je dvije noći neumoljivo padala, odlično zabavila. Osim koncerata, organizatori su se pobrinuli i za niz popratnih sadržaja, s toga i ne čudi podatak da je prvi ovakakav festival na području Koprivnice, ali i šire, posjetio veliki broj glazbenih zaljubljenika i iz ostalih gradova. Prema riječima organizatora, u tri festivalska dana kroz Kampus je procirkuliralo oko dvije tisuće posjetitelja, što i nije mala brojka, kada se zna da je ovo prva godina festivala.

– Nekako najviše posjetitelja, njih otprilike tisuću, okupilo se u petak na koncertu Let3-a, Gustafa i svjetski poznatog makedonskog DJ-a Kirila Džajkovskog, uz kojeg je nastupao MC Ghetto Priest. Slična brojka okupila se i u subotu, dok je najmanji broj zabilježen u četvrtak, kada je zbog nevremena na dva sata i prekinuta svirka. Neki su očekivali i više ljudi, no prostor na kojem se održavao festival je uistinu ogroman i teško je reći točnu brojku posjetitelja. Sve u svemu, prvi RockLive festival ispunio je naša očekivanja i sa nestrpljenjem čekamo na drugi – rekao nam je Bojan Horvat, jedan od organizatora.

Ipak, ono što organizatore najviše veseli su lijepe riječi izvođača, koji su za festival, organizaciju, ali prije svega i prostor, koji je uistinu kao stvoren za ovakva događanja, imali samo riječi hvale. S njihovim riječima složili su se i brojni gosti, ali i autor ovoga teksta. S njima bi se trebao složiti i Grad (koji je također pomogao u organizaciji), prije svega zbog toga što je prostor koji je tri godine „zjapio“ prazan, napokon „oživio“ i dobio događaj vrijedan spomena.Unatoč kiši, mnogobrojna publika plesala je na zvukove omiljenih bendova

Naravno, kao i svaka nova stvar, i ovaj festival je imao sitnih, početničkih grešaka, no kako su rekli sami organizatori „prva nam je godina tek“. Sve to dobar je uvod u drugi RockLive festival, koji će po njihovim riječima biti još bolji, bogatiji, glasniji i posjećeniji od ovogodišnjeg.  Na kraju, nema nam druge nego reći, jedva čekamo!

Foto: Rocklive, Mario Grobenski

{vsig} fun/09-2011/110905-rocklive{/vsig}

čitam...