15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
akcija za ljepši grad

FOTO Zelenom čistkom prikupljeno gotovo 6000 kilograma otpada
F

Ne propustite

Čistile su se šume na tri lokacije i to šuma Dugačko brdo kod Planinarske kuće Rudi Jurić, šume Šalovica i Močinjak u mjesnom odboru Ledinska te šuma Oskoruš u mjesnom odboru Reka.

Akcija za ljepši grad Zelena čistka provedena je na koprivničkom području u subotu.

Tom prilikom čistile su se šume na tri lokacije i to šuma Dugačko brdo kod Planinarske kuće Rudi Jurić, šume Šalovica i Močinjak u mjesnom odboru Ledinska te šuma Oskoruš u mjesnom odboru Reka.

U akciji je sudjelovalo 130 građana koji su prikupili gotovo 6000 kilograma otpada. Usto, uočen je i građevni otpad kojeg će Komunalac ukloniti i prevesti na reciklažno dvorište za građevni otpad u Herešinu.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! kojemu je cilj u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada, a predstavlja najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

U Koprivnici se ova inicijativa provodi već šestu godinu zaredom, a ove godine pridružili su se Planinarsko društvo Bilo, Planinarsko društvo Pevec, Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, Biciklistički klub Rotor, Izviđači Kamengrad, Old timer klub Biciklin, Šumarsko društvo, Franjevačka mladež, udruga CISV te ostali građani.

Akciju su podržali Grad Koprivnica i Hrvatske šume.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na florijanskom trgu

FOTO/VIDEO Svečanim polaganjem vijenaca za sve stradale u Domovinskom ratu obilježen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×