danski veleposlanik

FOTO ‘Želja nam je ulagati u Sveučilište Sjever, kulturne i gospodarske projekte’

14:00h
0
Danski veleposlanik u posjetu Koprivnici // Foto: Matija Gudlin
Danski veleposlanik u posjetu Koprivnici // Foto: Matija Gudlin

Anders Christian Hougård, veleposlanik Kraljevine Danske, posjetio je Grad Koprivnicu, Koprivničko-križevačku županiju, Carlsberg i Hartmann.

Anders Christian Hougård, veleposlanik Kraljevine Danske, danas, u ponedjeljak, posjetio je Grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju.

– Imao sam dobre dojmove o gradu i prije ovog posjeta. Ova regija je poznata i ima dvije istaknute i dobre tvrtke koje su zapravo naše. Vrlo smo zainteresirani za poboljšanje, ali i stvaranje novih odnosa i suradnje. Želja nam je ulagati u Sveučilište Sjever, kulturne i gospodarske projekte – rekao je Hougård.

Dodao je kako ga posjet raduje i izuzetno je sretan što je Hrvatska, jedna mala zemlja baš kao i Danska, ušla u Europsku uniju u kojoj se surađuje i problemi se rješavaju zajednički.

Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, objasnila je kako su za ovu priliku pripremili kratku prezentaciju o Gradu kako bi veleposlaniku pokazali najznačajnije stvari koje su napravljene u Koprivnici proteklih godina za dobrobit građana.

– Nismo dvojili kad smo dobili pismeni upit da ga primimo. Ovo je prekratki sastanak da bismo se mogli dotaknuti svega onoga što u budućnosti možemo zajedno raditi. Sigurna sam da ovo neće biti zadnji posjet. Vidjet ćemo koji daljnji oblik suradnje možemo uspostaviti i privući dodatni danski kapital u Koprivnicu – kazala je.

Hougård i njegovi suradnici dolazak u Koprivnicu iskoristili su kako bi posjetili i dvije danske tvrtke koje djeluju na ovom području, a to su Carlsberg i Hartmann.

U Hartmannu ih je dočekala Melita Bači, direktorica, i kroz kratku prezentaciju upoznala ih je s radom kompanije, proizvodnjom i tržištem na kojem djeluju.

– Naša tvrtka danas ima 180 zaposlenika, a od 1999. godine do 2015. godine napravili smo podloške za 28 bilijuna jaja – istaknula je M. Bači.

Veleposlanika je zanimalo kakva je konkurencija na tržištu, je li bilo kakvih otpuštanja radnika, proces proizvodnje, tehnologija i materijali koji se koriste te tko su najzahtjevniji klijenti.

– Sveopća kriza dotakla je i nas i morali smo otpustiti 20-ak ljudi, ali trudili smo se to učiniti na najhumaniji mogući način. Danas možemo reći da napokon vidimo svijetlo na kraju tunela. Što se tiče konkurencije, ona je velika, ali preko 80 posto prometa ostvarujemo u Hrvatskoj, Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Grčkoj – dodala je M. Bači.

Nakon zanimljivog predavanja, veleposlanik i njegovi suradnici obišli su i proizvodnju kako bi vidjeli proces rada.

čitam...