Filozof, pedagog i pjesnik

FOTO Znanstvenim skupom i zanimljivom izložbom obilježena obljetnica smrti Pavla Vuka-Pavlovića

10:00h
0
Znanstveni skup i izložba o Pavlu Vuku-Pavloviću // Foto: koprivnica.hr

Okupljeni akademici, profesori i ostali gosti imali su priliku slušati izlaganja o Pavlu Vuku-Pavloviću.

Povodom obilježavanja 40. obljetnice smrti Koprivničanca Pavla Vuka-Pavlovića, filozofa, pedagoga i pjesnika, u Koprivnici je održan znanstveni skup.


Skup su organizirali Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, Hrvatsko filozofsko društvo i Muzej grada Koprivnice.

Okupljeni akademici, profesori i ostali gosti imali su priliku slušati izlaganja o Pavlu Vuku-Pavloviću koja su održali akademik Miroslav Ježić, dr.sc. Ivana Zagorac, dr.sc. Ivan Peklić, dr.sc. Davor Balić, dr.sc. Mario Kolar, dr.sc. Radomir Videnović i dr.sc Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja. Znanstvenom skupu pridružio sei Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

U Muzeju grada Koprivnice otvorena je i izložba pod nazivom Pavao Vuk-Pavlović: život i djelo. Izložba polazi od ideje da je borba za odgoj i obrazovanje uvijek bila u središtu opstanka pedagogije kao pogleda na svijet, prikazane kroz crtice o životu istaknutog hrvatskog filozofa.

čitam...