19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EDUKACIJA ZA NAJMLAĐE

FOTO Zubić vila posjetila školu Braća Radić, kroz igru i predavanje učenici shvatili da se ne trebaju bojati zubara
F

- Doktorica je strpljivo odgovarala na pitanja učenika te se nadamo da je ovom radionicom nestao i strah od posjeta stomatologu ako je kod nekog djeteta bio prisutan - poručili su iz škole.

Ne propustite

Nikolina Kuzmić Šelimber, doktorica dentalne medicine iz Koprivnice, nakon uspješno odrađene edukacije s prvašićima iz osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ovaj je put posjetila njihove vršnjake iz škole Braća Radić.

U ugodnom razgovoru i okruženju raspravljalo se o potrebama redovitog četkanja zubi te stvaranju navike redovitog i pravilnog održavanja oralne higijene. Učenici su učili o problemima koji mogu nastati u usnoj šupljini i kako spriječiti nastanak karijesa. Objašnjeno im je što se radi u ordinaciji dentalne medicine i koliko bi često trebali posjećivati svog stomatologa. Cijela edukacija bila je potkrijepljena zanimljivim crtanim filmovima vezanim uz oralno zdravlje, a doktorica Kuzmić Šelimber je za njih pripremila i edukativnu priču kroz koju su mogli još ponešto naučiti.

– Na druženje s učenicima doktorica je donijela jabuku koja „ima karijes“ pa im je na jednostavan način demonstrirala kako se karijes liječi. Jedna tvrtka iz Labina osigurala je svakom djetetu četkicu i pastu za zube sa šljokicama pa su učenici pokazali kako oni četkaju zube. Doktorica je obišla svakog učenika te mu pokazala pravilan način četkanja zubi. Na kraju su ponovili što su sve naučili o zubima i pravilnoj njezi zuba – poručili su iz škole.

Doktorica Nikolina Kuzmić Šelimber jedna je od nekolicine doktora dentalne medicine u Hrvatskoj koja ima završene iTOP Introductory, iTOP Advanced i iTOP Teachers tečajeve te je već održavala radionice i edukacije vezane uz oralnu higijenu diljem Hrvatske djeci, ali i svojim kolegama.

Predavanje i radionica koju je održala prvašićima protekla je u ugodnom i vedrom raspoloženju u kojem su djeca puno toga mogla naučiti o održavanju pravilne oralne higijene.

– Doktorica je strpljivo odgovarala na pitanja učenika te se nadamo da je ovom radionicom nestao i strah od posjeta stomatologu ako je kod nekog djeteta bio prisutan – zaključili su.

Ustupila: Ana Mihac Kovačic
Ustupila: Ana Mihac Kovačic
Ustupila: Ana Mihac Kovačic
Ustupila: Ana Mihac Kovačic
Ustupila: Ana Mihac Kovačic
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×