17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILAZAK

FOTO Župan Koren posjetio novoizgrađenu ambulantu i osnovnu školu u Gornjoj Rijeci
F

Darko Koren podsjetio je kako je Županija svih ovih godina veliku pozornost usmjeravala prema Gornjoj Rijeci, između ostalog ulažući i u zgradu osnovne škole u kojoj je obnovljena stolarija, izgrađeno igralište, rekonstruirano krovište nad dvoranom i sportski pod te zamijenjena rasvjeta.

Ne propustite

Župan Darko Koren jučer je sa suradnicima boravio u Općini Gornja Rijeka. Posjetio je novoizgrađenu ambulantu u kojoj su smještene ordinacije opće i dentalne medicine te obišao Osnovnu školu Sidonije Rubido Erdödy.

Obilazak je započeo posjetom novoj ambulanti, projektu vrijednom 3.6 milijuna kuna koji se financira sredstvima Općine, Županije, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te je jedini takav novoizgrađeni objekt na tom području, čime je uvelike poboljšan zdravstveni standard i osigurana veća dostupnost medicinskih usluga za stanovnike Gornje Rijeke i okolnih područja.

Župan je istaknuo važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva županije, naglasivši kako Županija stalnim investicijama u sektorima zdravstva i školstva pomaže u poboljšanju demografskih trendova i kvalitete života za sve žitelje. Na tome su im zahvalili i načelnik Općine Darko Fištrović i zamjenik Stjepan Borjan, koji se pridružili u obilasku.

Nakon ambulante, župan je sa suradnicima posjetio Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy, gdje ih je dočekao ravnatelj škole Darko Zvonar koji je zahvalio na financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata u kojima Županija kao osnivač sudjeluje s ciljem poboljšanja pedagoškog standarda i stvaranja najboljih uvjeta za učenike i nastavnike.

Župan je podsjetio kako je Županija svih ovih godina veliku pozornost usmjeravala prema Gornjoj Rijeci, između ostalog ulažući i u zgradu osnovne škole u kojoj je obnovljena stolarija, izgrađeno igralište, rekonstruirano krovište nad dvoranom i sportski pod te zamijenjena rasvjeta. Značajna ulaganja se odvijaju i ove godine, pa je tako već postavljen dio panela fotonaponske elektrane za električnu energiju za vlastite potrebe škole koji se financira sredstvima Županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Današnjem obilasku uz župana su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvene i socijalne djelatnosti Maja Blažek te, ispred Doma Zdravlja Koprivničko-križevačke županije, zamjenica ravnateljice Željka Fruk i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×