19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt za projektom

FOTO Župan Koren posjetio Sveučilište Sjever, a prorektor Tomiša predstavio nove studijske programe te istaknuo: U Koprivnici studira preko tisuću studenata
F

U prostoru sveučilišnog kampusa krenulo se i s projektom rekonstrukcije objekta bivše praonice rublja koja će biti pretvorena u modernu zgradu u kojoj će biti smješteni laboratoriji i predavaonice za potrebe studija Prehrambene tehnologije. Sveučilište projekt vrijedan 12 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava, kazao je čelni čovjek Sveučilišnog centra Koprivnica.

Ne propustite

Župan Darko Koren jučer je, 12. travnja, sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom Mušlek posjetio Sveučilište Sjever, na kojemu je s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomišom razgovarao o radu, planovima i daljnjem razvoju najmlađeg javnog sveučilišta u Hrvatskoj.

Prorektor Tomiša predstavio je postojeće i nove studijske programe Sveučilištapreddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža koji će se izvoditi u Koprivnici te preddiplomski stručni studij Računarstva i informatike koji će se izvoditi u Đurđevcu.

– S obzirom na velik interes koji vlada za studijske programe Sveučilišta Sjever i činjenice da u Koprivnici već sada studira preko tisuću studenata, u prostoru sveučilišnog kampusa krenulo se i s projektom rekonstrukcije objekta bivše praonice rublja koja će biti pretvorena u modernu zgradu u kojoj će biti smješteni laboratoriji i predavaonice za potrebe studija Prehrambene tehnologije. Sveučilište projekt vrijedan 12 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava, istaknuo je prorektor Tomiša.

Podsjetio je pritom kako je Sveučilište uložilo i 4.5 milijuna kuna u izgradnju studentskog restorana te dodao kako će se u novim prostorima laboratorija obrazovati vrsni stručnjaci i znanstvenici koji će imati vrhunske uvjete za rad u područjima koja obuhvaćaju kemiju, mikrobiologiju, nove tehnologije i senzorske analize hrane.

Župan Koren podržao je rad Sveučilišta te istaknuo kako je sektor visokog obrazovanja od iznimne važnosti za razvoj ne samo Koprivničko-križevačke županije, već i cijele sjeverozapadne Hrvatske. Regija je uspostavom Sveučilišta Sjever dobila modernu instituciju koja po svim obrazovnim parametrima, modernim studijskim programima, nastavnicima i znanstvenicima koji rade na Sveučilištu, spada u sam vrh visokog obrazovanja u Hrvatskoj te pruža daljnju mogućnost razvoja izvrsnosti. U tom pogledu, razgovaralo se i o budućim projektima, a posebice uspostavi Sveučilišnog znanstveno-istraživačkog centra koji će biti koncipiran kao centar izvrsnosti interdisciplinarnih većinom STEM, ali i društvenih znanstvenih područja.

Sudionici današnjeg sastanka složili su se kako je podrška ovakvom projektu vrijednom 46 milijuna kuna, kojim bi se rekonstruirale i opremile dodatne dvije zgrade s 15 laboratorija i predavaonica, od velikog značaja i interesa za daljnji razvoj te pokretanje brojnih novih projekata razvoja te razmjene znanja i tehnologija s gospodarstvom, regionalnom i lokalnom upravom te javnim sektorom.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sudar

NESREĆA “Majstor” jurio i zabio se u auto iz suprotnog smjera, vozač ozlijeđen

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena dogodila se jučer u Prnjavoru Lepavinskom. Tamo je oko 6.40, javlja policija,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×