Projekt za projektom

FOTO Župan Koren posjetio Sveučilište Sjever, a prorektor Tomiša predstavio nove studijske programe te istaknuo: U Koprivnici studira preko tisuću studenata

U prostoru sveučilišnog kampusa krenulo se i s projektom rekonstrukcije objekta bivše praonice rublja koja će biti pretvorena u modernu zgradu u kojoj će biti smješteni laboratoriji i predavaonice za potrebe studija Prehrambene tehnologije. Sveučilište projekt vrijedan 12 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava, kazao je čelni čovjek Sveučilišnog centra Koprivnica.

09:08h
0
Posjet Sveucilistu Sjever
Ratimir Ljubić, Mario Tomiša i Darko Koren na Sjeveru // Foto: kckzz.hr

Župan Darko Koren jučer je, 12. travnja, sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom Mušlek posjetio Sveučilište Sjever, na kojemu je s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomišom razgovarao o radu, planovima i daljnjem razvoju najmlađeg javnog sveučilišta u Hrvatskoj.

Prorektor Tomiša predstavio je postojeće i nove studijske programe Sveučilištapreddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža koji će se izvoditi u Koprivnici te preddiplomski stručni studij Računarstva i informatike koji će se izvoditi u Đurđevcu.

– S obzirom na velik interes koji vlada za studijske programe Sveučilišta Sjever i činjenice da u Koprivnici već sada studira preko tisuću studenata, u prostoru sveučilišnog kampusa krenulo se i s projektom rekonstrukcije objekta bivše praonice rublja koja će biti pretvorena u modernu zgradu u kojoj će biti smješteni laboratoriji i predavaonice za potrebe studija Prehrambene tehnologije. Sveučilište projekt vrijedan 12 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava, istaknuo je prorektor Tomiša.

Podsjetio je pritom kako je Sveučilište uložilo i 4.5 milijuna kuna u izgradnju studentskog restorana te dodao kako će se u novim prostorima laboratorija obrazovati vrsni stručnjaci i znanstvenici koji će imati vrhunske uvjete za rad u područjima koja obuhvaćaju kemiju, mikrobiologiju, nove tehnologije i senzorske analize hrane.

Župan Koren podržao je rad Sveučilišta te istaknuo kako je sektor visokog obrazovanja od iznimne važnosti za razvoj ne samo Koprivničko-križevačke županije, već i cijele sjeverozapadne Hrvatske. Regija je uspostavom Sveučilišta Sjever dobila modernu instituciju koja po svim obrazovnim parametrima, modernim studijskim programima, nastavnicima i znanstvenicima koji rade na Sveučilištu, spada u sam vrh visokog obrazovanja u Hrvatskoj te pruža daljnju mogućnost razvoja izvrsnosti. U tom pogledu, razgovaralo se i o budućim projektima, a posebice uspostavi Sveučilišnog znanstveno-istraživačkog centra koji će biti koncipiran kao centar izvrsnosti interdisciplinarnih većinom STEM, ali i društvenih znanstvenih područja.

Sudionici današnjeg sastanka složili su se kako je podrška ovakvom projektu vrijednom 46 milijuna kuna, kojim bi se rekonstruirale i opremile dodatne dvije zgrade s 15 laboratorija i predavaonica, od velikog značaja i interesa za daljnji razvoj te pokretanje brojnih novih projekata razvoja te razmjene znanja i tehnologija s gospodarstvom, regionalnom i lokalnom upravom te javnim sektorom.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr