3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ORGANIZACIJSKE AKTIVNOSTI

FOTO Župan Koren prisustvovao sastanku Vlade Republike Hrvatske na temu prihvata i zbrinjavanja ukrajinskih izbjeglica
F

Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, župan je izvijestio da su provedene sve organizacijske aktivnosti te je pripremljena potrebna oprema ako dođe do aktivacije prihvatnog centra za raseljene osobe, a održani su i radni sastanci s Ravnateljstvom policije, Ravnateljstvom civilne zaštite i Ministarstvom prometa.

Ne propustite

Župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, proteklog je utorka u Zagrebu je prisustvovao sastanku Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina te predstavnicima Međuresorne radne skupine na temu provedbe aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjeglog stanovništva iz Ukrajine.

sastanak vlade republike hrvatske
Foto: Kristijan Toplak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izvijestio je da je u Hrvatsku do sad ušlo 9 357 raseljenih osoba iz Ukrajine te istaknuo da Hrvatska želi pomoći ukrajinskom narodu koji izrazito pati u ovom trenutku. Vlada je, u tom kontekstu, poručio je premijer Plenković, poduzela niz akcija, od potpore u segmentima civilne zaštite, do tehničke, humanitarne, vojne i diplomatske pomoći te će nastaviti pomagati svim mogućim sredstvima daljnju opstojnost Ukrajine, pogotovo u humanitarnom smislu.

sastanak vlade republike hrvatske
Foto: Kristijan Toplak

U diskusiji sa županima istaknuta je potreba za još bržim komuniciranjem svih razina u prihvatu iseljenih osoba kako bi se što prije započelo s integracijom u normalne društvene aktivnosti. U tome veliku ulogu ima i ukrajinska nacionalna manjina kao i dodatne aktivnosti koje koordiniraju gradovi, općine i županije na svojem području.

sastanak vlade republike hrvatske
Foto: Kristijan Toplak

Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, župan je izvijestio da su provedene sve organizacijske aktivnosti te je pripremljena potrebna oprema ako dođe do aktivacije prihvatnog centra za raseljene osobe, a održani su i radni sastanci s Ravnateljstvom policije, Ravnateljstvom civilne zaštite i Ministarstvom prometa. Na našem području trenutno boravi 120 raseljenih osoba, a od 26. veljače do danas je kroz županiju tranzitiralo 475 osoba. Redovno se održavaju koordinacije Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sa svim žurnim službama koje su uključene u prihvat raseljenih osoba, a trenutno je mobiliziran hotel Picok u Đurđevcu u kojemu se nalazi sedamdesetak osoba, u privatnim smještajima se nalazi tridesetak osobe, a desetak osoba boravi u hotelu Podravina.

Na željezničkom kolodvoru u Koprivnici postavljeni su bijeli šatori koji će omogućiti prihvat većeg broja raseljenih osoba koji bi potencijalno stigli izvanrednim linijama vlakova te kontejneri za medicinsku skrb. Pruža se pomoć u hrani, vodi i ostalim potrepštinama, a u koordinaciji Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u akciji sudjeluju volonteri Crvenog križa KC, djelatnici Službe Civilne zaštite Koprivnica i Policijske uprave koprivničko-križevačke, djelatnici Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te zdravstveni djelatnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OČEKIVANO SLAVLJE

FOTO Podravkašice u velikom derbiju slomile Lokosice i praktično osigurale naslov prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete u velikom su derbiju 17. kola Prve hrvatske lige u Zagrebu nadigrale Lokomotivu i pobjedom 22:24...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×