13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Posjet bolnici

FOTO U koprivničkom rodilištu župan upoznao majku devetero djece, ujedno je i darivao rodilje
F

Prvo dijete rođeno u ovoj godini je ono rođeno 1. siječnja u četiri sata ujutro, riječ je o dečku težine 3.600 grama

Ne propustite

Župan Darko Koren u pratnji suradnika danas je tradicionalno posjetio rodilište Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici te prigodno darivao rodilje.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić na početku ovog susreta skrenuo je pozornost na činjenicu kako su s prvim danom ove godine upravljačka prava s Koprivničko-križevačke županije prenesena na Republiku Hrvatsku, odnosno Ministarstvo zdravstva.

Mato Devčić
Foto: Denis Košćak

– U našem se okružju ništa vezano uz tu činjenicu nije promijenilo, radimo istim intenzitetom, održavamo kvalitetu zdravstvenu usluge, a očekujemo u ovoj godini određena poboljšanja u smislu aktivnosti koja se tiču upravljanja u zdravstvenom sustavu, kontroli troškova, te boljoj dinamici opremanja bolnica – rekao je ravnatelj Devčić.

Dodao je kako su u planu nabave Opće bolnice nadležnom ministarstvu poslali svoje zahtjeve, što je uklopljeno u državni proračun.

– Ove se godine u našoj bolnici prioritetno nabavlja određena medicinska oprema, a tu dominira sterilizator, dva operacijska stola i niz drugih medicinskih uređaja poput ultrazvuka za pedijatrijsku ambulantu, te jedinicu intenzivnog liječenja – rekao je.

Doktor Ivica Stanišić iznio je podatke vezane uz broj rođene djece u prošloj 2023. godini.

Ivica Stanišić
Foto: Denis Košćak

– U rodilištu je 2023. godini zabilježeno sedam poroda manje u odnosu na godinu prije, tako da možemo konstatirati da se taj broj smanjenja poroda nastavlja – rekao je doktor Stanišić.

Dodaje kako je ukupno zabilježeno 675 poroda, od čega je bilo osam blizanačkih trudnoća.

– Što se tiče prvog djeteta rođenog u ovoj godini, ono je rođeno 1. siječnja u četiri sata ujutro, riječ je o dečku težine 3.600 grama – rekao je Stanišić.

Župan Darko Koren zahvalio se svim djelatnicima bolnice na vrijednom radu, te dodao kako se nalazimo na najsretnijem odjelu bolnice.

Darko Koren
Foto: Denis Košćak

– Ova bolnica i ovaj odjel su i bolnica i odjel Prijatelj djece, kao što je to i naša županija. Činjenica je da su ovi negativni brojčani trendovi već višegodišnji i to je problem na koji ne možemo toliko značajno utjecati – rekao je župan Koren.

Dodao je i vezano uz činjenicu promjene upravljačkih prava da se u funkcioniranju bolnice zasigurno ništa neće promijeniti.

– Pitanje problema u zdravstvu je puno šire, zahtjeva jednu dubinsku analizu, pa onda i reformu koja se u Hrvatskoj najčešće spominje samo kao pojam, a ne kao praksa – zaključio je Koren.

Jedna od posljednjih rodilja u prošloj godini rekla nam je kako je ovo deveto dijete koje je donijela na svijet. Za nju će ova 2024. biti itekako zanimljiva i izazovna. Čestitamo!

Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×