20.8 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POTPORA

FOTO Županija povećala izdvajanja za vjerske zajednice, dobit će 152.400 eura
F

Potrebe su velike i mnogo je župa, no s obzirom da vjerske zajednice moraju održavati sakralne objekte koje su naše kulturno blago, pomoć koju Županija pruža je jedan oblik djelovanja kojom se čuva baština za buduće generacije kaže župan Koren

Ne propustite

Župan Darko Koren potpisao je ugovore o sufinanciranju programa i projekata s predstavnicima vjerskih zajednica – dekanom Koprivničkog dekanata  Dominikom Vukalovićem, dekanom Đurđevačkog dekanata Tomislavom Leskovarom, dekanom Virovskog dekanata Marijanom Kovačićem, dekanom Križevačkog dekanata Stjepanom Sovičekom i jerejem Srpske pravoslavne crkvene opštine Velika Mučna Radovanom Dimitrićem.

Ove će godine iz županijskog proračuna biti izdvojene 152.400 eura za sufinanciranje projekata zaštite i održavanje sakralnih objekata, programa provođenja vjerskih manifestacija i obilježavanja blagdana 29 vjerskih zajednica. To je u odnosu na lani 57.000 eura više.

Foto: KCKŽŽ

Župan Koren je istaknuo odličnu suradnju koju Županija već dugi niz godina ima sa vjerskim  zajednicama te naglasio važnost koju one imaju za društvo, posebno u današnjem vremenu koje je opterećeno mnogim problemima.

– Potrebe su velike i mnogo je župa, no s obzirom da vjerske zajednice moraju održavati sakralne objekte koje su naše kulturno blago, pomoć koju Županija pruža je jedan oblik djelovanja kojom se čuva baština za buduće generacije – pojasnio je Koren te dodao kako će Županija uvijek biti partner na kojeg se može osloniti.

Predstavnici vjerskih zajednica su zahvalili na pomoći te istaknuli prijatelji i partnerski odnos koji se gaji sve ovo vrijeme. Povećanje sredstava i veći broj projekata i zajednica koji ove godine dobivaju pomoć, znak su velike brige Županije za potrebe koje u svojem radu župe imaju, istaknuli su dekani.

Jerej Dimitrić naglasio je kako se ovakvom suradnjom ruše predrasude te potiče suradnja i povjerenje među ljudima. Gosti su se u ime svećenika Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije zahvalili i na tradicionalnom prijemu koji župan svake godine priređuje za svećenstvo te poželjeli uspjeh u daljnjem radu tijekom godine.

Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Foto: KCKŽŽ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolična kazna

Ako pijete, ne pišite poruke! Podravac ženi poslao sms: Piješ mi mozga već mjesecima!” Zažalio je.

Koliko puta ste zažalili što ste "pod gasom" poslali kakvu sms poruku ili nekoga nazvali kako biste mu rekli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×