21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
iznesen plan za iduću godinu

FOTO U županiji zahvalili vatrogascima na uspješnoj suradnji u protekloj godini
F

Ne propustite

Kako bi im zahvalili na uspješnoj suradnji u 2017. godini, župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić u srijedu, 27. prosinca održali su prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije – predsjednika Gorana Matoničkina, zapovjednika Zvonimira Habijana, zamjenika predsjednika Vladimira Piškora, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Marijana Kicivoja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivana Matosovića te v.d. ravnatelja-zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matiju Markešića.

Tom je prilikom župan zahvalio vatrogascima na požrtvovnosti, marljivom radu i svemu što su učinili za dobrobit Županije, ali i drugih krajeva Hrvatske, kazavši kako je ova godina, za razliku od prijašnjih, bila nešto manje zahtjevna što se tiče intervencija.

– U svoje ima i u ime svojih suradnika još jednom vam zahvaljujem na suradnji i odličnoj komunikaciji te vam želim sve najbolje povodom blagdana, uz što manje incidenata sljedeće godine. Vatrogastvo je sektor kojim se doista ponosimo i temelj sustava civilne zaštite, a uz zavidnu razinu organiziranosti i odgovornosti koju pokazujete, vjerujem kako vas nijedna krizna situacija ne može iznenaditi – rekao je župan Koren, dodavši kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu financijsku i svaku drugu podršku.

Predsjednik Matoničkin županu i suradnicima uzvratio je zahvale, posebno u smislu financijske podrške za nabavu opreme, koja im je presudna u poslu koji obavljaju, kazavši kako su uspješno izvršili sve planirane zadaće, uz naglasak na dislokacije na obali u ljetnim mjesecima.

U svom osvrtu na godinu, zapovjednik Habijan kazao je kako je bila najmirnija dosad, kada se prisjetimo velikih poplava i migrantske krize koje su obilježile prijašnja razdoblja, te je izvijestio župana kako na području Županije djeluje 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 9,5 tisuća vatrogasaca, od kojih 1800 mladih do 18 godina.

– Očekujemo napredak na svim područjima, reorganizaciju sustava civilne zaštite, novi Zakon o vatrogastvu koji bi do veljače trebao biti u saborskoj proceduri, tu je i pitanje županijskih vatrogasnih operativnih centara, a provest će se i velika obuka i usavršavanje svih zapovjednih struktura. U projektu financiranom od Europske unije, Hrvatska je dobila oko 25 milijuna eura za nabavu vozila te se nadamo kako će svaka županija dobiti cisternu, navalno i šumsko vozilo, dok će se 5 milijuna eura utrošiti na sustav veza – otkrio je planove za iduću godinu.

Zapovjednik Habijan također je zahvalio Županiji na kontinuiranoj podršci koja im omogućava unaprjeđenje rada Zajednice, kao i i vatrogasnih društava, te je poželio da se konstruktivna i uspješna suradnja nastavi i u 2018. godini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×