Fotomodel Marija Bagarić // Mlada Koprivničanka uživa u svijetu mode, ali joj je studij najvažniji

19:18h
0
Marija Bagarić // Foto: Mare Milin

Iako joj je studij farmacije dosljedno u prvom planu, fizička predodređenost za fotomodela i splet ne previše planiranih okolnosti, 20-godišnju Mariju Bagarić iz Koprivnice odveli su ispred objektiva fotoaparata koji je bilježio novu liniju za mlade poznatog hrvatskog modnog dizajnera Roberta Severa. Na snimanju su joj preporučili da se javi modnoj agentici Tihani Harapin Zalepugin, a jedan od razloga sigurno je bio i njezin ‘zanimljiv i british izgled’, kako je to sam dizajner sročio.

– Budući da sam visoka i mršava, svi su mi uvijek govorili da bih trebala biti model. Nisam to baš shvaćala ozbiljno jer uopće nisam znala kako se postaje tako nešto i što se od modela zapravo očekuje. U sve ovo sam, dakle, ušla sasvim slučajno – objašnjava Marija početak svojeg bavljenja modelingom.

Foto: Mare MilinKaže da je snimanje za Severa je bilo ugodno i zabavno. ”Baza” je bila u njegovom domu pa je domaća atmosfera bila neizostavna.

– Taj tim, vizažist, frizer i fotograf, su njegovi prijatelji koji rade zajedno već niz godina pa se osjeća da su pravi prijatelji i svojevrsna ekipa – rekla je Marija i nastavila opisivati svoje prvo iskustvo kao model.

– Snimanje je trajalo dosta kratko jer je Sever sve štreberski osmislio unaprijed. Doslovno sam stajala par minuta i nekoliko su me puta poslikali. To je bilo to. Svi su prema meni bili dobri i dragi – prisjeća se Marija.

Probijanje leda rijetko kad je jednostavno pa se tako i Marija na svom prvom snimanju osjećala dosta ukočeno, ali kako kaže, sad joj je to već postalo prirodno.

– Kad sam vidjela fotke, pokušavala sam razlučiti izgledam li blesavo ili ne. Nakon par trenutaka sam shvatila da su zapravo baš cool, a to su mi rekli i prijatelji, čije mi je mišljenje i najbitnije. Roditelji su mi rekli da izgledam čudno, ali to su ipak roditelji – rekla je Marija.

Napravila je test fotografije za agenciju ‘Talia model’, poznate Tihane Harapin Zalepugin. Castinzi za modne događaje počinju u rujnu i tad će saznati kamo će je Tihana poslati i kome će se od dizajnera svidjeti.

– Bila bi mi čast raditi za neke popularnije, za početak, hrvatske modne kuće, a kasnije, tko zna. Nemam neke posebne planove što se tiče karijere modela. Naravno, trenutno me to zanima i voljela bih steći još zanimljivih iskustva te biti što bolja u onome što radim – rekla je Marija.

Oduvijek prati modu i to ju je potaknulo da nauči kreirati vlastite komade odjeće.

– Moja mama nikad ništa ne baca i imamo doma pune ormare odjeće iz 80-ih i 90-ih. Obožavam prekrajati te stare komade. Nema smisla kupovati odjeću, ako sama mogu napraviti i bolje. Primjerice, htjela sam turban i napravila sam ga – rekla je Marija.

Pronašla je način kako da ljubav prema modi i kozmetici poveže sa studijem farmacije.

– Htjela bih usmjeravati djevojke koje imaju problematičnu kožu ili samo žele imati zdravu kožu. Često nemamo pojma što stavljamo na lice i tijelo, a kad budem dovoljno educirana, mogla bih to prenijeti na ostale – objašnjava Marija i dodaje kako nakon fakulteta želi završiti i tečaj za vizažista.

– Sve su to neke ideje u povojima, stvarno. Nemam još pojma što ću postati dok narastem, ali mi je fora kako se otvaraju razne prilike. To me inspirira da stalno radim nešto novo – zaključuje Marija.

Foto: Darija Cikač

čitam...