Žestoki riffovi

FOTO/VIDEO Australski bend Mystery nabrusili svoje gitare i zatvorili koncertnu sezonu u Klubu kulture

Iako se Mystery deklariraju kao australski bend, pjevač ima hrvatske korijene, basist je iz Ljubljane, a posebna je priča njihov bubnjar koji neumoljivo udara po činelama istovremeno headbengajući svojom kosom dok akrobatski vrtice palice po zraku.

19:14h
0
MG

Svake godine dolaskom ljetnih mjeseci, zatvara se službena programska sezona Kluba kulture u Križevcima, a jučerašnjim koncertom australskog benda Mystery i Wanted 5 iz Ludbrega, program kluba će se preseliti na otvoreni prostor Inkubatora u dvorište Galerije K2.

Wanted 5 su zagrijali atmosferu za australske metalce svojim setom autorskih pjesama i obrada koje su varirale od Lenny Kravitza do Azre. Iako je bila srijeda, skupio se pozamašan broj publike koja si je mogla priušititi dužu noć s obzirom na neradni, dan kasnije.

Mystery imaju sve adute koje jeda heavy metal i hard rock bend mora imati. Nategnute kožne hlače, dugačke čupe, tetovaže i žestoka svirka u kojoj momci daju sve od sebe na pozornici. Iako su dan ranije bili u Sloveniji, nije im nedostajalo energije, a podgrijani viskijem i dobacivanjem s pozornice u kojem pozivaju publiku na druženje, uspjeli su ostvariti dobru atmosferu. Mystery su također odsvirali pokoju obradu svojih očitih idola AC/DC.

Iako se Mystery deklariraju kao australski bend, pjevač ima hrvatske korijene, basist je iz Ljubljane, a posebna je priča njihov bubnjar koji neumoljivo udara po činelama istovremeno headbengajući svojom kosom dok akrobatski vrtice palice po zraku. Pjevač i basist također su žestoki u svom performansu, vrte kosom, skaču po pozornici i definitivno se cijeli bend zna zabavljati.

Koncertna sezona Kluba kulture je završila, a program će se aktivno opet provoditi od jeseni, javljaju iz udruge KVARK. Kroz ljetne mjesece, program udruge provodit će se u prostoru Inkubatora, u dvorištu Galerije K2 u Križevcima.