Izvrstan uspjeh mladih srednjoškolaca

FOTO/VIDEO Đuđevački gimnazijalci osvojili Junior Freshhh finale, a križevački timovi zauzeli treće i peto mjesto

12:00h
0
Junior Freshhh finalisti // FOTO: https://www.facebook.com/JuniorFreshhhCroatia

Prije par dana pisali smo o tome kako su križevački i đurđevački gimnazijalci izborili finale Junior Freshhhh natjecanja, a sada imamo još bolje vijesti.

Nakon kviza znanja i rješavanja zadataka iz prirodnih znanosti, stručni žiri sastavljen od profesora iz različitih područja, pobjednicima u finalu natjecanja proglasio je Lauru, Laru i Paulu iz tima Stari paper iz đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.

Ekipa Capa-Capa (Marin Meštrović, Tara Pavlinušić Dominković i Vlaho-Josip Štironja) iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga osvojila je trećo mjesto.

Tim Tihanini anđeli (Mateo Kovačić, Luka Meštrović i Tea Knapić) iz križevačke gimnazije zauzeo je peto mjesto.

Stari paper // FOTO: https://www.facebook.com/JuniorFreshhhCroatia/

Junior Freshhh natjecanje organizira INA s ciljem motiviranja mlađih generacija na prirodne i tehnološke znanosti, a okuplja srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji se kroz tročlane timove bore za pobjedu rješavajući zanimljive i zahtjevne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Natjecanje je ove godine ostvarilo rekordan broj prijava, sudjelovala su 483 tima, odnosno čak 1449 prijavljenih učenika.

Gimnazija Požega nagrađena je od strane INE kao škola iz koje se prijavio najveći broj timova, a za nagradu su dobili 3D printer kako bi se srednjoškolci iz prve ruke mogli upoznati s posljednjim trendovima u tehnologiji.

Proglašenje pobjednika možete pogledati u videu ispod članka.

čitam...