14.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
Home Život Gastro FOTO/VIDEO U Podravkinom Štaglju proglašeni najbolji kuhari, Podravinu i Prigorje predstavljala dvojica mladih kuhara, Mateo Roštan: Ovo će mi iskustvo pomoći dalje u poslu

FOTO/VIDEO U Podravkinom Štaglju proglašeni najbolji kuhari, Podravinu i Prigorje predstavljala dvojica mladih kuhara, Mateo Roštan: Ovo će mi iskustvo pomoći dalje u poslu

0
FOTO/VIDEO U Podravkinom Štaglju proglašeni najbolji kuhari, Podravinu i Prigorje predstavljala dvojica mladih kuhara, Mateo Roštan: Ovo će mi iskustvo pomoći dalje u poslu
Foto: Ivan Brkić

U Podravkinom restoranu Štagelj proglašeni su najbolji kuhari Hrvatskog kuharskog kupa za ovu godinu. Nagrađeni su dobili velike kristalne kuhače i novčane nagrade.

Prvo mjesto osvojila je Ana-Maria Stanković iz srednje Strukovne škole Vinkovci. Drugo mjesto osvojio je Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina, a treće je pripalo Marinu Pozderu, restoran Bedem iz Varaždina.

Ovaj kup je svojevrsni festival u cjelinu povezanih kulinarskih natjecanja, koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Sudjelovalo je 18 ekipa – 38 kuhara i slastičara.

Podravinu i Prigorje predstavljala su dva kuhara. Točnije, Antonio Bukvić iz Koprivnice osvojio je 4. mjesto, i Mateo Roštan iz Virja upisao se na 14. po redu mjesto.

Hrvatski kuharski kup
Mateo Roštan //Foto: Ivan Brkić

– Natječem se već dvije sezone. Obično idem zato da nešto novo naučim i družim se s prijateljima kuharima. Dobijete zadane namirnice pa onda radite što želite. Meni je bilo super, zadovoljan sam. Novo je to iskustvo i pomoći će mi dalje u poslu. Inače radim u Dubrovniku u jednom restoranu dok je sezona, a dok nije, onda sam u Zagrebu – ispričao nam je M. Roštan.

Natjecanja su održana u Slavonskom Bordu, Solinu, Bjelovaru i Varaždinu. Na svakom natjecanju, svaki od sudionika je morao pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu odnosno namirnice.

Hrvatski kuharski kup
Nagrađeni kuhari // Foto: Ivan Brkić

– Cilj je afirmacija mlađih kuhara, stjecanje novih kulinarskih i slastičarskih vještina te usavršavanje da mogu sudjelovati na natjecanjima i to ne samo u državi, već i izvan granica Lijepe naše. Jela se mogu i kušati, u restoranima u kojima inače natjecatelji rade. Također, ovime se želi i izgraditi prepoznatljiva kulinarska ponuda Hrvatske – rekao je Dražen Đurišević, potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te Podravkin promotor kulinarstva.

Natjecanje organizira Hrvatski kuharski savez, a Podravka je jedan od glavnih sponzora događanja.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10155893465784173/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime