12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kalendar 2017.

FOTO/VIDEO Predstavljen kalendar Križevačke minijature – Duša grada u detaljima
F

Ne propustite

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima predstavio je u četvrtak jedinstveni kalendar za 2017. godinu pod nazivom Križevačke minijature – Duša grada u detaljima.

Renata Husinec, predsjednica Ogranka, uvodnim govorom uvela je prisutne u pozadinu nastanka kalendara zahvalivši se gradu Križevcima koji redovito financira i prati programe Matice, a križevački gradonačelnik Branko Hrg cvijećem je darivao kolegicu gradsku vijećnicu te se zahvalio na dugogodišnjem kulturnom radu i angažmanu.

Dr. sc. Zdenko Balog opširnije je rastumačio nastanak kalendara kao i fotografije križevačkih detalja koje krase 12 kalendarskih mjeseci.

– U želji da otkrijemo nešto neotkriveno, a opet cijelo vrijeme pred našim očima, želimo predstaviti grad u detaljima… Detalji, ukrasi, dekoracije prate nas izdaleka dok se približavamo zgradi, tvoreći dio njezine panorame, presudno utječu na naš utisak o zgradi kad joj se približimo, prate nas dok ulazimo i prolazimo kroz zgradu, čine zgradu drugačijom od ostalih, daju joj osobnost, karakter… – napisao je Balog u tekstu koji prati kalendar.

Nakladnici kalendara su Ogranak Matice hrvatske i grad Križevci, urednica je Renata Husinec, a Zdenko Balog zaslužan je za tekst i fotografije koje se nalaze u njemu. Žarko Domljan je recenzent, lekturu je obavila Martina Valec Rebić, a likovno i grafičko oblikovanje kalendara odradio je Željko Podoreški.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ne instalirajte ih

Oprez! Ovo su programi kojima prevaranti mogu upasti u vaš mobitel i “počistiti” vam bankovni račun

Kriptovalute i ulaganje u njih i dalje je vrlo popularno, a to koriste i brojni prevaranti koji vrebaju građane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×