uskrsni ponedjeljak

FOTO/VIDEO Velik broj vjernika okupio se na procesiji i misnom slavlju u Močilama

Ova se procesija održava već 17. godinu zaredom, a kao i svake godine okupio se velik broj vjernika iz Koprivnice, ali i okolice.

12:04h
0
Svečana procesija
Foto: Ivan Brkić

Svetkovina Uskrsnog ponedjeljka danas se tradicionalno, misnim slavljem, procesijom te proštenjem slavi u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama.

Zavjetna procesija koju je predvodio močilski župnik mons. Leonard Markač, a pridružili su mu se i drugi svećenici, krenula je u 10 sati Varaždinskom cestom, od kapelice svetog Jožefa.

Ova se procesija održava već 17. godinu zaredom, a kao i svake godine okupio se velik broj vjernika iz Koprivnice, ali i okolice.

Središnje euharisijsko slavlje, koje je predvodio pater Stjepan Fridl počelo je u 11 sati u prepunom dvorištu crkve, gdje su vjernici u molitvi obilježili ovaj dan, a u prilog im je išlo i lijepo sunčano vrijeme.

Uskrsni ponedjeljak slavi se dan nakon Uskrsa. U Hrvatskoj i mnogim državama svijeta službeni je praznik. Na ovaj dan, u crkvama se spominje put uskrslog Isusa u Emaus s dvojicom učenika, koji su ga tek naknadno prepoznali, kada je lomio kruh.

Procesiji i misnom slavlju nazočili su i v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić i Ernest Forjan, potpredsjednik Gradskog vijeća.

Zavjetna procecija župe BDM Močile

Posted by Epodravina.hr on Montag, 17. April 2017

čitam...