16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CENTAR+

FUNK kreće s filmskim večerima, prva je u četvrtak
F

Popis filmova koji će se prikazivati pogledajte u okviru ili na Facebook stranici događaja.

Ne propustite

Forum udruga nezavisne kulture u sklopu projekta Centar+ organizira seriju filmskih večeri na kojima će se, u prostoru koprivničkog Kampusa, predstaviti hrvatske produkcijske kuće, platforme i organizacije s filmovima iz vlastite produkcije. Prva je na rasporedu u četvrtak u 18 sati. Ugostit će Bonobostudio, tvrtku za produkciju, distribuciju i promociju animiranih i eksperimentalnih filmova, čiji su filmovi na svjetskim festivalima osvojili više od 400 nagrada i priznanja.

U FUNK-u će njihov studio predstaviti producentica i direktorica Vanja Andrijević koja je producirala preko 30 kratkih filmova, organizirala i koordinirala razne promotivne aktivnosti, radionice i filmske projekcije, sudjelovala na seminarima, radionicama i koprodukcijskim forumima te bila članica selekcijskih komisija i žirija na više međunarodnih festivala. Članica je i Hrvatske udruge producenata i ASIFA-e Hrvatske, poručuju organizatori.

Popis filmova koji će se prikazivati u četvrtak pogledajte u okviru ili na Facebook stranici događaja.

– Nogomet / Ana Hušman / 2011 (Pangolin)
Mexico City. Dva tima. Mi i oni. Igra se 51. minuta. 1:0

– Tu tamo / Alexander Stewart / 2015 (Bonobostudio)
Tu tamo je dnevnik s putovanja, istodobno neobičan i poznat, apstraktan i stvaran. Počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. u Hrvatskoj, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Ovaj je film redukcija do svoje biti – kondenzirani osjećaj jednog prostora i vremena.

– Levijatan / Simon Bogojević Narath / 2006 (Kenges)
Trzavi, a nasmiješeni likovi ovoga kratkog filma provest će gledatelja kroz animiranu inscenaciju prema motivima knjige Thomasa Hobbesa Levijatan iz 1651.

– Noćna ptica / Špela Čadež / 2016 (Finta Film, Bonobostudio)
Jazavac leži nepokretan na lokalnoj cesti. Policijska patrola prilazi tijelu u mraku. Teško je reći da je mrtav, možda prije – mrtav pijan. Kada ga pokušaju odvući s puta, jazavac se probudi i nestane u nepoznatom smjeru.

– Sve te senzacije u mom trbuhu / Marko Dješka / 2020 (Adriatic Animation)
Matia prolazi iskustvo tranzicije iz muškog u ženski rod/spol i pokušava pronaći iskrenu intimnu vezu s heteroseksualnim muškarcem.

– Cockpera / Kata Gugić / 2020 (ALU Zagreb, Zagreb film)
Kratka opera inspirirana Ezopovom basnom Dva pijetla i orao.

– Biciklisti / Veljko Popović / 2018 (Lemonade3d, Bagan Films)
Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana. Nadahnuti radovima Vaska Lipovca, Veljko Popović i njegov studio Lemonade3d snimili su animirani film neobične estetike. Komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada.

– Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio / Igor Bezinović, Ivana Pipal / 2020 (Bonobostudio, Teorija na delu)
Zoki slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju. Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odajemo počast slučajnosti i mašti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×