centar+

FUNK provodi radionicu MIDI kontrolera, prijavite se

U sklopu projekta Centar+ kojeg provodi Forum udruga nezavisne kulture, provodi se dvodnevna radionica MIDI kontrolera

15:32h
0
Foto: FUNK Facebook - Forum udruga nezavisne kulture

U sklopu projekta Centar+ kojeg provodi Forum udruga nezavisne kulture FUNK, ove subote i nedjelje, 23 i 24. srpnja, provodi se radionica MIDI kontrolera.

Maksimalan broj polaznika radionice je 12, a za sudjelovanje potrebno se prijaviti na mail
savez.udruga.funk@gmail.com do petka, 23. srpnja. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila Prijava za MIDI radionicu.

MIDI (Musical Instument Digital Interface) je glazbeni protokol stvoren 80-ih godina prošlog stoljeća kako bi se stvorio univerzalni standard za povezivanje glazbenih uređaja. Danas, 40 godina kasnije, protokol se i dalje koristi sa gotovo nepromijenjenom specifikacijom za spajanje raznih glazbenih uređaja ili za kontrolu pretežito glazbenog softvera na računalu. Zbog svoje jednostavnosti nije limitiran samo na glazbene primjene već se koristi i u brojnim rješenjima za kontrolu rasvjete, grafičkim i video područjima te umjetničkim instalacijama.

Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti više o MIDI-ju kao protokolu, MIDI kontrolerima, te o njihovom korištenju s produkcijskim i DJ softverom, kao i koracima u njihovoj izradi. Voditelji su Igor Brkić i Igor Petrović.

Polaznici će raditi vlastiti MIDI kontroler baziran na OpenDeck platformi. Naučit će osnove i teorijsku pozadinu MIDI protokola te standardne i kreativne načine upotrebe (korištenje senzora kao izvora signala, upravljanje vanjskim uređajima). Složeni kontroler polaznici nose kući.

Foto: Funk

čitam...