25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Galop team u umjetničkom projektu “Podravina između mitova i legendi”
G

Ne propustite

Iako je cijelo ljeto koprivničkom Galop teamu u znaku sportskih treninga i turnira, ostalo je prostora i vremena za nešto potpuno novo i drugačije. Naime, konjički klub posjetila je je umjetnička fotografkinja Iva Lulić, prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju mladu autoricu koju dodjeljuje Hrvatska udruga likovnih umjetnika primjenjene umjetnosti ULUPUH. Još prije tri godine autorica je u suradnji  s udrugom Artus i Domom za djecu Vladimir Nazor iz Karlovca pokrenula projekt «Vile i vilenjaci Artusi- kreativno djetinjstvo i odrastanje» koji se realizirao kroz brojne radionice, humanitarne akcije i izložbe fotografija u više hrvatskih gradova (prošle godine i u Koprivnici).

Od prošlog ljeta, uz podršku Galerije Koprivnica, Iva radi radi na projektu «Podravina između mitova i legendi» kojem je cilj cikus fotografija inspiriranih podravskim motivima i legendama (Bela žena, Kuga, posvečarki…). Također, uz poštivanje svih kljkučnih elemenata i lokacija lokalnih mitova, fotografije pokazuju i tradicionalnu podravsku seosku arhitekturu ili prirodne ljepote Podravine. Tako su u priču ušli i jahači i konji, konkretno- koprivnička jahačica, u ovom slučaju šumska vila Sanja Kavur i njen prekrasni pastuh kojem je, eto, slučajno (ili zapravo nimalo slučajno) ime Art.

I dok su Sanja i Art strpljivo pozirali pred umjetničkim okom poznate fotografkinje,u klubu s nestrpljenjem očekuju datum otvaranja izložbe, koja će, uz prekrasnu umjetničku priču Ive Lulić, još jednom pokazati da jahanje nije samo sport, nego i umjetnost, a konji istinsko umjetničko djelo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×