20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZVORNA ŠALA

Gimnazijalci za Dan grada sugrađanima pripremili Kobnu cvjetaču
G

Ne propustite

U povodu Dana Grada Križevaca i Dana škole, Dramska skupina Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga odigrala je u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima kazališnu predstavu “Kobna cvjetača”.

Riječ je o izvornoj šali u jednom činu, autora Julija Šenoe, čija se radnja odvija u okolici Križevaca u drugoj polovici 19. stoljeća. Vesela glumačka družina u sastavu Bruno i Marta Katavić, Anja Petić, Veronika Katanović, Iva Hendelja, Marko Antolković, Petra Blašković i Mihaela Stručić odlično su uprizorili vječitu temu ljubavi mladih iz zavađenih obitelji s komičnim zapletom i sretnim završetkom.

Predstavu su režirale i za scenografiju se pobrinule profesorice Sanela Starešec i Sanela Štubelj. Kobnu cvjetaču u rukopisu je pronašla dr.sc. Anotonija Bogner-Šaban u Odsjeku za povijest hrvatskog kazališta HAZU, a za tisak se pobrinuo dr.sc. Ivan Peklić upravitelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Tako se nakon više od 130 godina Kobna cvjetača ponovo našla na daskama kao poklon križevačke gimnazije svome gradu za rođendan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×