18.5 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UPOZNALI EUROPU I AZIJU

Gimnazijalci spoznali vrijednosti odlaska u prirodu, ljepotu različitosti kultura, tradicija, naroda
G

Mobilnosti su se odvijale u periodu travanj – lipanj 2022., a prije toga učenici su već istražili vulkane Liparskih otoka te ugostili partnerske škole u Koprivnici

Ne propustite

Nakon raznih aktivnosti projekta CEMLO koje su učenici Gimnazije Fran Galović Koprivnica, uz pomoć svojih nastavnika, proveli u svom  kraju, došlo je vrijeme da se upoznaju s aktivnostima učenika iz  partnerskih škola u raznim dijelovima Europe i Azije.
Prva destinacija je bila Litva u kojoj su odrađene pješačke ture u
specifičnim šumskim područjima, upoznali se glacijalni reljefni oblici te povijest i tradicija naroda Litve

Zatim  je slijedila ekspedicija u Malu Aziju. Učenici su posjetili nekoliko destinacija s popisa svjetske baštine npr. Pamukkale i stari grad  Efes, učili prezentirati terenski rad kroz IKT tehnologije te spoznali veličinu i značaj Turske. Radionice o spašavanju u prirodi i kampiranju sigurno će koristiti u daljnjim životnim aktivnostima.

Zadnja destinacija mobilnosti bila je susjedna Slovenija. Iz baze u Sloveniji (Velenje) učilo se o  orijentaciji, krškom reljefu, ledenjačkim dolinama, životu u  planinama. Destinacije poput Logarske doline, Golta ili Postojnske jame bile su vrhunska inspiracija.

Mobilnosti su se odvijale u periodu travanj – lipanj 2022., a
prije toga učenici su već istražili vulkane Liparskih otoka te
ugostili partnerske škole u Koprivnici.

Učenici su spoznali vrijednosti odlaska u prirodu, ljepotu različitosti kultura, tradicija, naroda te naravno prirodnih
krajolika.

U ovim aktivnostima sudjelovalo je tridesetak učenika pod mentorstvom profesora Zoran Pintarića, Marine Njerš, Lidije Novosel, Miroslava Samardžića, Danijela Kolarića, Jasne Kraljić – Cmrk, Marine Tomac – Rojčević i ravnatelja Vjekoslava Robotića. Projektni partneri su škole iz Italije, Litve, Slovenije i Turske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×