14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gimnazijalci u posjetu Poljskoj
G

Ne propustite

Učenici Davor Ćosić, Lucia Balaško i Helena Bali te profesori Iva Stanko, Darija Kivač, Marina Njerš i Saša Kresojević sudjelovali su u aktivnostima trećeg susreta partnera međunarodnog Comenius projekta Save the Past, live the Present, Imagine the Future u poljskom gradu Zabrze.

Aktivnosti kojima su se učenici i nastavnici bavili uključivale su likovne i plesne radionice na temu tradicije, nošnje, izvornih napjeva i plesova, satove poljskog jezika za nastavnike i satove hrvatskog jezika za učenike, plivanje, igranje odbojke, aerobic, a i brojne dokumentacijske posjete znamenitostima Šlezije. Posjetili su rudnik ugljena Guido. Muzejski prostor se nalazi na oko 350 m ispod zemlje i vjerno opisuje život i rad u ugljenokopima. Ispod zemlje nalazi se i rudnik soli Wieliczka koji je također neobičan. Posebno je dojmljiva dvorana sa sakralnim kipovima izrađenim od soli.

Dubok dojam na gimnazijalce ostavili su Auschwitz i Birkenau, koncentracijski logori tijekom drugog svjetskog rata. Prošetali su i Wadowicama, rodnim mjestom pape Ivana Pavla II., i Krakowom te zabavnim parkom Dinolandia. U parku škole domaćina učenici svih partnerskih škola posadili su sadnicu čempresa. Na putu su posjetili i Bratislavu. Sljedeći je susret partnerskih škola projekta krajem rujna u Koprivnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×