Projekt Interreg ECOoperation

Gimnazijalci upoznali mađarske projektne partnere, zajedno su veslali, biciklirali, podigli kamp naselje

Predstavili su aktivnosti provedene od početka trajanja projekta, koristili opremu za izvanučioničku nastavu na vodi te sudjelovali u aktivnostima druge dvije partnerske škole.

14:10h
0
Foto: Gimnazija "Fran Galović"

Projektni tim učenika i nastavnika Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica prošlog je tjedna s partnerskim timom iz Srednje škole Prelog posjetio mađarsku školu Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium u Csurgu.

Sva tri projektna tima napokon su se, nakon višemjesečne odgode od susreta zbog pandemije Covid-19, upoznali uživo. Ovaj završni susret rezultat je cjelogodišnjeg rada i mnogih izvršenih projektnih zadataka tijekom kojih su – u virtualnom okruženju i samostalnim izvanučioničkim istraživanjem – puno naučili o digitalnim alatima, karakteristikama tla, zraka i vode na prostoru rijeke Drave te o njenim geografskim i biološkim posebnostima.

Naučeno su zajedno ponovili i primijenili na otvorenom, na jezeru Gyékényes.

Predstavili su aktivnosti provedene od početka trajanja projekta, koristili opremu za izvanučioničku nastavu na vodi te sudjelovali u aktivnostima druge dvije partnerske škole. Učenici i nastavnici su veslali, vozili bicikl, postavili kamp i još jednom dokazali kako su timski rad i projektna nastava izvrstan način učenja i poučavanja.