REZULTATI VELIKE ANKETE

Glasali ste u našoj velikoj anketi i rekli svoje mišljenje, evo tko prema vama odnosi pobjedu u drugom krugu

Uzmimo u obzir da se u prvom krugu natjecalo jedanaest kandidata, dok će u drugom krugu biti samo Milanović i Grabar Kitarović.

17:30h
0

Odmah nakon što je zaključen prvi krug predsjedničkih izbora u kojem su ‘finale’ izborili Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović ponudili smo vam malu anketu. Pitanje je glasilo – ‘Kome ćete dati glas u drugom krugu predsjedničkih izbora?’.

Naravno, glasovali su oni koji najvjerojatnije planiraju izaći na drugi krug izbora. Skupio se zavidan broj glasova, a pobjedu je odnio Zoran Milanović. I to više nego uvjerljivu. Pripalo mu je čak 63,8 posto vaših anketnih glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović dobila ostatak, točnije 36,2 posto.

 

 

Rezultat velike ankete "Kome ćete dati glas u drugom krugu predsjedničkih izbora?"

Zoranu Milanoviću
63.78%
Kolindi Grabar Kitarović
36.22%

Ako se osvrnemo na službene rezultate prvog kruga, u njima je Milanović osvojio najviše glasova u našoj županiji, njih 29,55 posto, dok je Kolindi pripalo 26,65 posto. Uzmimo u obzir da se u prvom krugu natjecalo jedanaest kandidata, dok će u drugom krugu biti samo Milanović i Grabar Kitarović.

Kad pogledamo samo tri naša grada, u sva tri kao pobjednik izašao je također Milanović. Posljednja prilika predsjedničkim kandidatima da osvoje još koji glas jest današnje sučeljavanje na Novoj TV. Računica drugog kruga je jednostavna. Tko u nedjelju osvoji više glasova taj je pobjednik. Izbori su u nedjelju od 7 do 19 sati, a predizborna šutnja počinje u danas u ponoć.