13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gordana Gazdić Buhanec i dalje na čelu Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”
G

Ne propustite

Gordana Gazdić Buhanec ponovo je ravnateljica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Novi petogodišnji mandat počeo joj je teći od 5. prosinca, a odluku o njenom imenovanju dan ranije je donio Školski odbor. Bilo je to i logično rješenje nakon što ministar znanosti, obrazovanja i sporta nije do 28. studenog ni potvrdio, ali ni osporio njeno imenovanje.

Gazdić Buhanec je proteklih mjeseci vodila ovu koprivničku školu u svojstvu vršiteljice dužnosti ravnateljice jer je njen raniji izbor osporio resorni ministar. No na posljednji objavljeni natječaj pristigla je samo njena prijava, a premda su predstavnici Grada Koprivnice kao osnivača bili suzdržani, na novi je mandat imenovana uz potporu zaposlenika i roditelja.

Iako vodi školu proteklih 18 godina, novoimenovanoj ravnateljici ne nedostaje ambicija:

– Imam velikih planova i neću iznevjeriti povjerenje prvo naših učenika a onda i zaposlenika i roditelja.

Ravnateljica Gazdić Buhanec najavljuje nastavak pokrenutih projekata koji su se i dosad pokazali uspješnima, poglavito Malu školu keramike koju vodi Dragutin Ciglar:

– Mislim da bismo mogli napraviti čini mi se prvi open air muzej keramike u Hrvatskoj, u malom botaničkom vrtu jer smo još prije nekoliko godina ostvarili suradnju s Botaničkim vrtom i Hrvatskim botaničkim društvom. Tu bi djeca mogla povezivati teoriju s praksom i malo raditi u prirodi, što je i terapijski i edukativno.

Gazdić Buhanec najavljuje da će nastaviti s provedbom projekata za koje će novac pribaviti preko raznih fondova pa čak i onih Europske unije. Vjeruje da će uspjeti urediti okoliš škole te izdati monografiju povodom 60. obljetnice od kako je ova škola dobila status osmogodišnje. Od pomlađenog kolektiva očekuje ideje za nove projekte, a njen je zadatak – kaže, pribaviti novac za njihovu realizaciju.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×