Ludbreg

Gordana Hegić predstavila važnost pčelinjih proizvoda za zdravlje

13:03h
0
Predavanje Primjena pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja // Foto: ludbreg.hr
Predavanje Primjena pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja // Foto: ludbreg.hr

‘Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u očuvanju zdavlja i prevenciji bolesti. Dakle, nemojmo čekati da se razbolimo već valja koristiti pčelinje proizvode svakodnevno’, istaknula je.

Gordana Hegić, predsjednica Hrvatskog apiterapeutskog društva, nedavno je održala predavanje Pčelinji proizvodi – funkcionalna hrana i lijek u prostorijama ludbreške Udruge umirovljenika.

– Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u očuvanju zdavlja i prevenciji bolesti. Dakle, nemojmo čekati da se razbolimo već valja koristiti pčelinje proizvode svakodnevno – istaknula je G. Hegić.

Objasnila je da je vrijednost i značaj apiterapije u tome što je ona potpuno prirodan način liječenja, nema štetnih utjecaja, a kontraindikacije se javljaju vrlo rijetko te da korištenje pčelinjih proizvoda za zdravlje nije ništa novo.

– Kad pogledamo naše bake i djedove svi oni znaju da med koristimo kada nas boli grlo, a propolis koristimo za pojačanje imuniteta. Dakle, mogli bismo reći da je to jedan novo-stari trend koji nam je svima jako dobro poznat – dodala je.

Predavanje je organiziralo Pčelarsko društvo Ludbreg.