Gostovanje predstave “Ženidba” kazališta “Gavella” u Koprivnici

13:45h
0
Predstava "Ženidba"

U subotu, 24. rujna 2011. u 20,00 sati u Domu mladih Koprivnica, a u organizaciji Ludens teatra, gostovat će Gradsko dramsko kazalište “Gavella” iz Zagreba s predstavom Nikolaja Vasiljeviča Gogolja “Ženidba” u režiji Mateje Koležnik.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Skupina prosaca stiže u dom djevojke sasvim zbunjene onime što joj se nudi: stidljivi mladić i njegov pretjerano aktivni prijatelj, ostarjeli pomorac prepun poluizmišljenih priča, namrgođeni ekonom koji sve to shvaća kao posao što se mora obaviti, bojažljivi časnik kojem je najvažnije da žena zna francuski mada ga on sam ne zna, te užurbani trgovac, doista i nisu neka ponuda, ali -boljih nema. Barem ne u Gogoljevoj briljantnoj komediji, što poput svih njegovih tekstova ponajprije osvaja čudesnim humorom i neuhvatljivim karakterima, autsajderima koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu, pa se guraju, komešaju, bore, nadmudruju, svađaju, vesele…

Predstava "Ženidba"Sebi svojstvenom duhovitošću N. V. Gogolj je “Ženidbu” podnaslovio kao “posve nevjerojatan događaj u dva čina”, mada u njoj, zapravo, nema ničega nevjerojatnog, možda tek neobičnog. Te “obične ljude čija duša ne teži za sveopćom ljepotom, već za najminimalnijom socijalnom egzistencijom”, kako ih je jednom netko opisao, u “Ženidbi”, pod redateljskim vodstvom Mateje Koležnik, igraju Dijana Vidušin, Dubravka Miletić, Jelena Miholjević, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Boris Buzančić, Đorđe Kukuljica i Filip Križan.

Ulaznice za izvedbu predstave “Ženidba” možete nabaviti u “Šarenom dućanu”, na recepciji Hotela “Podravina”, te na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18,00 sati. Rezervacije ulaznica (samo 50, stoga požurite!)možete izvršiti na www.ludensteatar.hr.

čitam...