20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gotovo 600 mališana s područja županije i ove će godine plivati koprivničkim bazenima
G

Ne propustite

Zahvaljujući sporazumu Županije i Cerina, točno 576 učenika trećih razreda, s područja cijele županije, i ove će godine pohađati školu plivanja na koprivničkim Gradskim bazenima.

Ugovor o provedbi obuke neplivača za osnovne škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, jutro su potpisali župan Darko Koren, direktorica poduzeća Trg d.o.o. Koprivnica Martina Golčić i predsjednik Udruge Kineziologa Grada Koprivnice Igor Sedlanić.

Tom prilikom, direktorica Golčić izjavila je kako obuka neplivača traje već šestu godinu zaredom, a u tom periodu stazama bazena plivalo je gotovo sedam tisuća učenika.

– Jedna od važnosti kada smo pokretali ovaj program bila nam je smanjiti broj nezgoda i nesreća na otvorenim kupalištima koja nemaju reguliranu službu spašavanja i nekako sam sigurna da smo barem jednim dijelom uspjeli u tome – rekla je direktorica bazena te nadodala kako će ove godine novih 576 učenika s područja županije te 298 s područja grada polaziti obuku namjenjenu neplivačima.

Pohvalno o ovome programu izrazio se i župan Koren naglasiviši kako je županija već odavno shvatila da pažnju mora posvetiti i ovakvim posebnim, izvanškolskim aktivnostima.

– Ovaj projekt je višestruko koristan, a njegov temeljni cilj je da se djecu nauči plivati, da ih se osposobi za vještinu koja je kroz život potrebna i korisna. S druge strane, bilo bi šteta ne korisititi jednu ovakvu vrijednost koju vi imate u Koprivnici – izjavio je Koren, aludirajući na koprivničke bazene.

Koren je naglasio kako program plivanja traje 20 sati ili pet dana, a polazit će ga 576 učenika trećih razreda, iz 17 osnovnih škola s područja cijele županije.

– Cijena po učeniku je 285 kuna, a od toga županija pokriva 163 kune i organizira prijevoz svih učenika i njihovih pratitelja. Sveukupno gledano, županije u ovaj projekt ulaže 250 tisuća kuna – zaključio je Koren.

Predsjednik Udruge Kineziologa, Igor Sedlanić, objasnio je kako ovaj program dobro dođe i mladim kineziolozima, jer oni koji nisu zaposleni na ovaj se način afirmiraju i steknu radno iskustvo. Nadodao je kako će s osnovnoškolcima raditi 10-ak trenera.

Na kraju napomenimo kako se cijena programa za obuku neplivača nije mjenjala već šest godina, a osim Koprivnice, Zagreb je još jedini grad u Hrvatskoj koji provodi jedan ovakav projekt.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×