Čekaju bolje dane

Gotovo prazna robna kuća u Koprivnici uskoro dobiva novog stanara

12:00h
0
Koprivnička robna kuća // Foto: Adela Zember
Koprivnička robna kuća // Foto: Adela Zember

‘Cilj nam je popuniti prostor kvalitetnim zakupnicima koji će biti od koristi kako nama vlasnicima, tako i lokalnoj zajednici’, istaknula je Romana Pezić, direktorica Moderna – usluge.

Nekadašnja Izvorova robna kuća u Koprivnici već godinama zjapi prazna. Osim jedne prodavaonice u prizemlju zgrade, u njoj već duže vrijeme nitko ne posluje. Iako su nekoliko puta započinjali radovi obnove zgrade i nekolicina trgovina otvarala svoja vrata, sve je ubrzo stalo.

Posljednjih dana ispred robne kuće, koja je od 2003. godine u vlasništvu zagrebačke tvrtke Moderna-usluge koja se bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, ponovo se mogu vidjeti kamioni, kombiji i radnici.

Krenulo je uređenje unutrašnjeg prostora u prizemlju zgrade, a tamo bi uskoro svoja vrata trebao otvoriti jedan lanac drogerija.

Osim popunjavanja prostora, ponovo su u planu rekonstrukcija i obnova zgrade, ali i okolnog prostora.

– Cilj nam je popuniti prostor kvalitetnim zakupnicima koji će biti od koristi kako nama vlasnicima, tako i lokalnoj zajednici. Međutim, sveopća kriza i recesija te prvenstveno nesolventnost i nelikvidnost privatnog sektora onemogućuje realizaciju željenom dinamikom – istaknula je Romana Pezić, direktorica Moderna – usluge.

Objasnila je kako cijena najma poslovnog prostora ovisi o veličini zakupljenog prostora, vremenu trajanja najma, nositelju investicije te lokaciji, odnosno katu.

Je li ovo još jedan od pukih pokušaja oživljavanja nekad popularne koprivničke robne kuće ili će se stvari ovoga puta pomakunuti s mjesta, ostaje tek za vidjeti.

čitam...