19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mjere zbog korone

GP Gola od danas zatvoren za promet, Mađarska ne pušta strane državljane unutra, no postoje iznimke
G

Ne propustite

Mađarska Vlada usvojila je nove mjere kao odgovor na trenutno pogoršanu situaciju vezano uz COVID-19. Od 1. rujna 2020. godine stranim državljanima nije dopušten ulazak u Mađarsku.

Iznimno će se dopuštati ulaz putnicima u teretnom prometu, onima koji idu u službeni ili poslovni posjet, putovanjima s posebnim zahtjevom, prekograničnim radnicima (do 30 kilometara), sportašima koji sudjeluju u sportskim događajima i onim putnicima koji su samo u tranzitu.

Osobe prema kojima će se postupati kao s mađarskim državljanima: osobama kojima je odobren stalni boravak u Mađarskoj i članovima njihovih obitelji, te osobama koje imaju valjanu dozvolu boravka koju je izdalo policijsko tijelo za strance kojima se dopušta boravak u Mađarskoj u trajanju dužem od 90 dana (viza tipa D je jednakovrijedna).

Mađarska će u skladu s člankom 25. stavkom 1. Uredbe (EU) 2016/399 Europskog parlamenta i Vijeća od 9. ožujka 2016. o Zakoniku Unije o pravilima kojima se uređuje kretanje osoba preko granica (Zakonik o schengenskim granicama), uvesti mjere granične kontrole na svim unutarnjim kopnenim i zračnim granicama u roku od 30 dana, počevši od 1. rujna 2020 godine.

Prema Republici Hrvatskoj biti će otvoreni granični prijelazi:

Udvar – Duboševica (otvoren 0-24),
Barcs – Terezino Polje (otvoren 0-24)
Letenye – Goričan (otvoren 0-24)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Đurđevcu

Picoki, pripremite maramice, Kerekeš teatar dolazi sa svojom novom predstavom “Babinjak”

Salve smjeha orit će se u nedjelju u Domu kulture u Đurđevcu. Naime, nova predstava Ljubomira Kerekeša, "Babinjak", nakon ožujske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×