najbolji lipov med

Grabrovčanin Marijan Tržić na ocjenjivanjima meda osvojio je Zlatnu žlicu

Od ukupno 72 ocijenjena uzorka, njih 11 je osvojilo zlato, 42 su bila srebrna, a 19 brončanih.

09:17h
0
Foto: Općina Pitomača

Lipov med Marijana Tržića iz Grabrovnice pobjednik je 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanja meda u Virovitičko-podravskoj županiji i dobitnik Zlatne žlice. Tako je slavio ispred Branka Vidovića iz Velike Črešnjevice, te Kristijana Martića iz Crikvenice.

Od ukupno 72 ocijenjena uzorka, njih 11 je osvojilo zlato, 42 su bila srebrna, a 19 brončanih. Senzoričko ocjenjivanje je provedeno u organizaciji grupacije pčelarstva Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s pčelarskim udrugama s područja županije.

Senzoričko ocjenjivanje je radilo povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili Lidija Svečnjak i Saša Prđun s Agronomskog fakulteta, Andrea Poslek iz HGK Virovitica, Edita Černi i Ivan Ivanec sa Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok i Ljubica Kravarščan iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Povjerenstvo je ocjenjivalo čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda.

Provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije, a podjela nagrada održat će se naknadno. Popis nagrađenih možete vidjeti ovdje.

čitam...